Publicerad: 2016-10-06
Ämnen: , , , , ,

Vi är i Budapest!

I flera år har det varit på tal, och nu blev det äntligen till verkligenhet. Gullbrannagårdens personal åkte på studieresa till Budapest. Mellan den 2-6 oktober hade vi ett fullspäckat schema med besök, sevärdheter, seminarier och förstås…Ungersk mat 🙂Gullbranangårdens personal i Budapest

Några av våra härliga medarbetare på Gullbrannagården. Känns HOPPfullt!

Hjältarnas torg Gullbrannagården

Antal som arbetar som målare på Gullbrannagården är född och uppvuxen i Ungern. Han var vår fantastiska guide under resan och vi alla förvånades över all  kunskap som Antal besitter. Här berättar han om parlamentet i Budapest.

Antal personal Gullbranangården

Gullbrannagårdens gärsexperter intygar att de ungerska ”mattorna” sköts otroligt väl. Och nej, inget konstgräs här inte.

Gräsmattor Gullbrannagården

Langos, fläsklägg, knödels, zigenarstek och gulaschsoppa var några av de ungerska rätter som stod på menyn. Här testar vi langos med ost och gräddfil.

Langos Gullbrannagården

Britta Hermansson följde med som föreläsare och talade om ”Yttre tryck och inre vila”. Mycket inspirerande förmiddagar som fick oss att tänka efter och att öppna upp för varandra.

Britta hemansson Gullbrannagården

Sista eftermiddagen hade vi fri tid att besöka vad vi ville i Budapest. De flesta av oss (om inte alla?) tyckte att New York Café lät som ett spännande besök. Jag tror inte att någon av oss blev besviken. Otroligt vackert, gott fika och livemusik med fiol och flygel.

New york Café Budapest

Vi tackar för möjligheten att få genomföra denna resa! Stort tack till Rebecca, Albin, Mariola, Kornelia och Lena som höll ställningarna på Gullbrannagården medan vi var borta. På fredag återgår vi till våra ordinarie arbetsuppgifter. Förhoppningsvis ännu lite mer erfarna, bildade och inspirerade än förut 🙂

Gullbrannagårdens personal

 

↓  inga kommentarer

Mycket gott tillagas i köket

Ann-Lis är en av våra härliga medarbetare i köket. I helgen ser hon bland annat till så att frysen fylls med bullar.

Ann-Lis bakar i köket

Ann-Lis är också mycket pysslig och i veckan fick vi se denna fina fågel-kreation.

Fågel i köket

Rendah ser till så att salladen blir till njutning både för gom och öga.

Rendah i köket Gullbrannagårdensallad Restaurang Fyren

I veckan serverades det en finmiddag med trerätters meny när Svenska Alliansmissionens Ungdom var här och hade planeringsdagar. Läs menyn och avnjut frestande bilder nedan.

Förrätt: Chevretoast på surdegsbröd med lättfriterad färsk rödbeta och svampkompott på kantarell/shiitake/ostronskivling

Förrätt köket Gullbrannagården
Huvudrätt: Scampi Indienne i modern variant med smörconfiterade vitlöksmarinerade vannameiräkor och en currysås med öl och grädde.

huvudrätt köket Gullbrannagården
Dessert: Anna-Karins goda fruktsallad med glass

Dessert köket Gullbrannagården

Miro tar på sig kockmössan i helgen då vi bland annat gästas av Högskolan Halmstad, Wipå-kören och Göteborgs baptistförsamling Tabernaklet. Flera tyska campare har också dykt upp och vi gläds åt att vi får använda våra nya husbilsplatser.

Mirio i köket Gullbrannagården

Wipå-kören passar på att fotograferas mellan övningarna.

Wipå-kören Gullbrannagården

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-09-06
Ämnen: , , ,

AA, Pokémon Go och födelsedagsfirande

AA (Anonyma Alkoholister) har varit på Gullbrannagården många gånger tidigare och så även i år. Den 2-4 september hade Tölögruppen sitt årliga konvent här med ca 800-900 deltagare. Alla med olika bakgrund och erfarenhet, men med ett gemensamt mål: att lära sig hantera beroendet till alkohol.

AA Skägg

På lördagens midnattsmöte stod vår kökschef Anders för musiken. Kvällens solist var Anders dotter Klara. Klara är endast 14 år men har redan en helt fantastisk och mogen sångröst. Behöv vi säga att hon fick stående ovationer av publiken? 🙂 Klicka här på för att lyssna på när Klara sjunger.

Klara och Anders

Ingen kan väl ha missat Pokémon-invasionen i landet och det har märkts även på Gullbrannagården 🙂 Flera Pokémonjägare har hittat en del bra ställen på Gullbrannagården. Bland annat har ett sådant ”gym” hittats bakom Bojen vid ”Bekymmerslöshetspärlan” som är en av den fina tavlorna som Maria Wiss har målat.

Pokémon

På förmiddagsfikat firar vi Valentina som fyller år. Valentina valde en god banantårta.

Valentina

Fantastiskt härligt väder i dagarna. Bild tagen från Fågelviken över Gullbrannastranden.

Stranden

↓  inga kommentarer

Derome Skog på konferens

Derome Skog har varit några av våra konferensgäster denna veckan.

Derome Skog Gullbranna

I samband med konferensen för Derome Skog passade kökspersonalen på att duka höstfint i restaurangen med rosor och rönnbär. Mycket vackert.

Höstdukning restaurangen Gullbrannagården

En av gårdens kockar, Miro bjöd på god trerätters till våra konferensgäster. Det var toast med lax och skagenröra till förrätt, varmrätten var majskyckling , bakad potatis med brieost , ostronskivlingkräm. och smörstekta grönsaker. Till kaffet nougatkladdkaka med nutella/lime grädde och färska bär. Se bilden nedan. Mat restaurang Fyren gullbrannagården

Idag är det ett fantastiskt väder för att spela minigolf. 150 elever från Göteborgstrakten testar våra banor.

Minigolf Gullbrannagården

Två goa gubbar, Magnus och Mats åker runt och ser över gården.

Mats Magnus Gullbrannagården

 

↓  inga kommentarer

1520 konferensgäster

 

Vi sammanfattar en härlig vecka med 1520 konferensgäster från Halmstad och Laholms kommun mellan måndag-fredag.

Konferensgäster Skeppet

På fredagen kom två nya grupper. Den ena var ett stråkläger och den andra var Frälsningsarmén i Halmstad som har sin årskonferens ”Bygget”.

Bygget konferensgäster

Hanna och David är två av våra härliga sommarjobbare som gör come back i helgen och håller ställningarna i receptionen och på campingen.

David ocg hanna personal

Personal Gullbrannagården

Vi har även firat några av våra goa ”gubbar” som fyllt år. Stort grattis till Antal, Nashat , Attila och Kent.

födelsedagar

↓  inga kommentarer