Oktober är månaden då en del inom katolska kyrkan har sitt stora möte på Gullbrannagården. Olika kommuniteter från katolska kyrkan brukar komma till Gullbrannagården flera gånger i löpet av året, och i oktober samlas närmare 300 katoliker från hela Europa till en långhelg i Halmstad. Det är spännande dagar där det går i engelska, svenska, italienska, danska och flera andra språk. Vår konferenslokal Bryggan anpassas efter deras önskemål och det är många mattor, ikoner och tända ljus.

Konferenser i oktober

Skytteförbundet startade månaden med en veckas konferens tillsammans med försvarsmakten. Det var övningar och föreläsningar på Gullbrannagården och skjutövningar på lämpligt ställe i stan.

Det är många delar som vårt försvar ska kunna för att utöva sitt jobb. Olika områden från Laholms kommun har haft konferenser i oktober, och både Region Halland och Halmstad kommun har också varit här. Svenska brukshundsklubben Halland hade en heldag och en återkommande kund är UGIL (Utveckling grupp, individ och ledare). UGIL brukar ha konferenser här flera gånger om året och i oktober hade de en inledande vecka med fyra konferensdagar med övernattning. Patrik Lindén som arrangerar UGILs konferenser hälsar med  ”Vi är ofta på Gullbrannagården med våra utbildningar. Gården har ett fantastiskt läge och en unik servicegrad där vi kan vara delaktiga till ständig utveckling. Vi rekommenderar varmt Gullbrannagården till våra kunder”. Sådant tycker vi är tacksamt att få höra.

Kreativitet bland gästerna

Mångfald präglar veckorna på Gullbrannagården och vi har många, kreativa gäster på besök. Två långhelger i oktober har företaget Lazerdesign varit här och arrangerat scrapbooking-kurser. Kvinnor i åldern tjugo till över sjutti år kommer från hela Sverige och Danmark och sitter och pysslar med papper, kartong, paljetter, spray, lim och annat. Det blir många fina kort och annat av detta!

Kreativitet visar sig också i musikaliska uttryck och både en musikkår från Klippan och en gospelkör från Halmstad har haft övningshelger. Halmstad kulturskola bjöd in ungdomar från hela länet och hade musikläger här på höstlovet.

Konfirmandläger i oktober

Svenska kyrkan är en trogen gäst på Gullbrannagården och i oktober har det varit konfirmander från både Älvsåker kyrka och Gnosjö, Falkenberg, Råda och Söndrum Vapnö församling. Vi tycker det är härligt att se ungdomarna när de kommer med sin packning på fredag eftermiddagarna, ofta lite osäkra då det för många är första gången på gården. Det tar inte många timmarna innan de känner sig hemma och går vant mellan sina lokaler, kyrkan, restaurangen och butiken. På söndag är det ofta hemfärd och de är kanske lite tröttare än då de kom, men fyllda med så många intryck och upplevelser. Vi tar hatten av för alla ledare som följer med sina konfirmander och ger de möjligheten till sådana helger.

Fest, häst, bröllop och kajaker ovanpå det

Gullbrannagårdens lokaler passar till många olika ändamål och i oktober har en familj hyrt vandrarhemslängan Bojen för långväga bröllopsgäster. Den lokala ridklubben har haft halloweenfirande i Mysstugan och i Parksalen blev det firat 60-års dag av en gäst med släkt och vänner. Det är praktisk med lokaler som kan användas till olika föremål. I Skeppet nu i vinter bygger ett gäng från Gullbranna frikyrkoförsamling kajaker. Det är varmt, torrt och vindstilla där inne och perfekt för båtbyggande. Att det byggs kajaker i ett skepp är ju också lite roligt…

Vad som händer i kulisserna

För att allt ska vara snyggt och trevligt när gästerna kommer är det mycket arbete som ligger bak.

I oktober har vi fortsatt med renovering av Mysstugan och snart finns det ett nytt tv-rum i huset. Golvmattor byts, trasiga lampor fixas och det städas både högt och lågt. Kökspersonalen bakar och brassar på och ser till att det finns både fika, lunch och middagar till alla gästerna. Och i receptionen har det förberetts inför bokningsstart av sommaren 2020 och julhälsningar till medverkande från årets sommar.

Blicka framåt

Det står sällan stilla på Gullbrannagården och vi planerar ofta både ett och två och tre år framöver. Många församlingar har bokat in sina konfirmandläger och församlingshelger för 2020, och förfrågningar har också kommit om större konferenser så långt fram som i 2022.

Utbyggnadsplaner på gården finns också och beroende på kommunens byggnadsnämnd, vårt eget mod och bankens välvilja får vi se vad som händer.

Och med detta lilla tillbakablick vänder vi blad till november.

/Aud

×