September är månaden där vi går från sommar till höst, från ljusa dagar till mörkare kvällar. På Gullbrannagården startade vi september med en fullspäckat helg där närmare fyra hundra Anonyma Alkoholister hade sitt årliga konvent. Det var en helg fyllt med tänkvärda möten och samtal, mycket skratt och god gemenskap.

Konferenser i september

I veckorna har Gullbrannagården varit fyllt med konferenser. Laholms kommun är återkommande konferensgäster och tillsammans med Jönköpings kommun, försvarsmakten, Halmstad sjukhus, Nitator, Halmstad församling och SPF Veinge har de haft inspirerande konferensdagar på gården.

Skolklasser på besök

Flera skolklasser passar på att ha utflykter i början på höstterminen. Både Casa Montessori från Jönköping och den internationella engelska skolan i Halmstad har gästat Gullbrannagården i september. Det är alltid roligt med liv och rörelse på gården och när närmare två hundra skolelever samtidigt rör sig på området, är det härligt.

Det nyrenoverade köket på lägergården är ett lyft och speciellt bra blir det när större grupper önskar att bo med självhushåll.
En skolklass från Sannarpsgymnasiet var inom på dagsbesök och passade på att avnjuta restaurangens goda
tacosbuffé.

Församlingshelger och konfirmandläger i september

Det är inte bara skolor som har uppstart inför terminen. Flera församlingar har lagt sina församlingshelger till

Gullbrannagården i höst och i september har både Gnosjö missionsförening, Fiskebäckskyrkan, pingstkyrkan i Ängelholm och pingstkyrkan i Kungsbacka besökt gården. Alliansmissionen och alliansmissionens ungdom (SAM och SAU) har sina årliga medarbetardagar på gården.

På helgerna är Gullbrannagården populärt bland konfirmandgrupper och både Alvesta, Förslöv-Grevie, Torestorp, Värö-Stråvalla och Halmstad församling har haft konfirmandläger. Katolska kyrkan är en återkommande gäst som hade en mindre kommunitet en helg och styrelsen i EFS-kyrkan Ängelholm har också gästat gården ett dygn.

I livets slutskede

Gullbrannagården markerar både glädje och sorg och denna månaden har vi fått tagit avsked med en god kollega. Vår målare Antal blev bisatt i september och det har också varit andra som har haft minnesstunder i Gullbrannagårdens lokaler.

Anställdas uppgifter

Gullbrannagårdens lokalvårdare passar på att storrengöra servicehusen efter en välbesökt sommar. De flesta säsongsgästerna på campingen har tagit hem sina husvagnar och nu står campingtomterna redo för lite omvårdnad innan en ny sommarsäsong tar vid.

September är också en månad där utomhusmålning blir gjort. Gullbrannagården har många boenden och lokaler och det gäller att passa på och hålla efter medan vädret tillåter det. I tillägg till vård av lokaler är det också viktigt att se till att vi är förberedda och kan hjälpa våra gäster. Alla anställda på Gullbrannagården har denna månaden genomfört en HLR-utbildning.

Utbildningar

Det är inte bara personalen som har utbildat sig, Eva Westman har gästat oss och hållit ett veckokurs i spädbarnsmassage på Gullbrannagården.

Hon reser världen runt och utbildar och det var både dockor och glada bebisar som blev masserade på golvet i Bäckasalen.

Blicka framåt

Planering inför arrangemang de kommande åren har vi också gjort, och bl.a. EMC, European Motorcyclist for Christ, har besökt oss inför deras internationella träff på Gullbrannagården i augusti 2020.

September har helt enkelt varit en månad med många gäster och många intryck!

/Aud

×