Måltiderna är en viktig del vid ett besök på Gullbrannagården. Alla anställda på gården gör sitt yttersta för att gästerna ska få goda upplevelser. I köket ser våra kockar och köksbiträden till att maten håller hög klass och både ser inbjudande ut och smakar förträffligt.

Gullbrannagården använder svenskt kött och gärna närproducerade råvaror anpassad efter säsong. Kaffet som serveras efter maten är alltid KRAV- och rättvisemärkt. Till lunch och middag är det ofta bufféservering, något som uppskattas av många. Då får var och en den portion som passar bäst och det går bra att ta om flera gånger. Buffén är i en höjd som gör att både barn och rullstolsburna når fram till maten.

Gullbrannagårdens restaurang har plats för tre hundra personer och den möbleras ut från hur gästerna önskar det ska vara. Det går att hyra en egen lokal och få måltiden serverat i den. Borden kan dukas med vita dukar och höga servetter eller så är det ljusa bord med en mindre duk, blommor och ljus. Allt för att det ska ge en trevlig inramning till måltiden.

Önskas det både förrätt, huvudrätt och efterrätt gör gärna våra kockar det. Gullbrannagårdens kökschef har god erfarenhet av att skapa menyer och vid större arrangemang får beställaren olika menyförslag innan de bestämmer sig för vad de önskar äta.

Det är inte bara middagar vårt kök är duktiga på. Fika är gott och till konferenserna är det både förmiddagsfika och eftermiddagsfika. Förmiddagsfika består oftast av en macka med gott pålägg, till exempel fralla med sallad, brieost och honung.

På eftermiddagen kan vi servera en uppfriskande smoothie, äppelkaka med vaniljsås eller en hembakat kaka. Det bakas mycket i köket och det är inte ovanligt med både ett och två tusen fikatillfällen i löpet av en vecka.

Barn- och ungdomsgrupper som besöker Gullbrannagården får alltid en frukt per deltagare och dag. Fruktkorgen står framme i restaurangen och är populärt både bland yngre och äldre besökare.

När kvällen kommer är det gott med något litet och konfirmandgrupperna som besöker Gullbrannagården har gärna kvällsfika. Varma mackor är populärt och det samma gäller pizzabullar och tunnbrödsrulle med en god fyllning. Vuxna väljer oftare en av våra ostbrickor med ost, marmelad, vindruvor och kex. Men vuxengrupper kan också få pizzabullar eller varma mackor.

Köket erbjuder också grillmöjligheter. Antigen grillar Gullbrannagårdens personal till gästerna eller så väljer gästerna att grilla korv eller hamburgare själva. Grilla går det att göra på lägerplatsen Björkön som ligger nära restaurangen och lekplatsen. Det går också att få en större grillvagn som kan stå nära boende eller lokalen som gästerna använder. Att vara ute tillsammans och grilla ger en speciell gemenskap.

Måltiderna anpassas efter säsong och i december har Gullbrannagården julbuffé.

Då dukas det upp med närproducerade och hemmagjorda delikatesser och allt avnjuts i en stämningsfull miljö.

Genom ett år serveras det tusentals måltider på Gullbrannagården och en återkommande recension från gäster är att maten är ett av höjdpunkterna. Det är vi tacksamma för.

Vid pennan: Aud J Bengtsson

×