November kan för många upplevas mörk och då var det extra gott att kunna bjuda in till ett dygn med temat ”Lita på att det ljusnar”. Novembermötet som vi har varje år i slutet på november månad, samlade detta året närmare tre hundra deltagare. I löpet av dygnet fick vi lyssna till både Tomas Sjödin, Charlotte Höglund, Jonas Helgesson och Tuulia Sivapragasam och musikalisk bjöd Jonas Engström med kören One Nation på svängande toner. Maten, föreläsningarna, musiken och gemenskapen blev om vi själv får säga det, både mycket gott och upplyftande.

Konferenser i november

Laholms kommun har gästat oss flera gånger denna månaden. Försäkringskassan hade en dagskonferens och UGIL har haft två dagars fortsättning på konferensen från oktober.  En större konferens hade Evangeliska frikyrkans medarbetarförbund (EFK) med närmare tvåhundra deltagare som gästade gården i tre dagar. EFK var också på Gullbrannagården för två år sedan och det är extra roligt när gästerna är nöjda och kommer tillbaka.

Konfirmander och katoliker

Också i november har vi haft konfirmandgrupper på besök och ungdomar från både Romelanda pastorat och Susedalens och Söndrum-Vapnö församlingar har haft sina konfirmandhelger på gården. Björkekärrs församling har Alphakurser och de valde att ha ett dygn på Gullbrannagården med Alphakurs deltagarna.

Katolska kyrkan är återkommande gäster på Gullbrannagården och i november har vi haft två katolska grupper på besök. En grupp från Göteborg och en från Trelleborg.

Mat är viktigt för alla

När julmässorna I Halmstad med omnejd sätter i gång i november kommer det ofta bussgrupper

till Gullbrannagården och så är det också i år. Glada pensionärer stiger av bussarna och går in och sätter sig i restaurangen Efter en god lunch och en kopp kaffe är de redo för julmarknadernas alla erbjudanden. I månaden har det också varit andra som har ätit hos oss, till exempel ett gäng från PRO Eldsberga som stannade till på gården på sin vandring i närområdet.

I slutet på november förbereder köket också för våra julbufféer som vi serverar de första veckorna i december. Hemmagjorda delikatesser och skinka från lokala producenter står på menyn när julmaten dukas fram.

Flexibla lokaler

Det är fler och fler som upptäcker alla våra fina lokaler och hyr de för några timmar eller dagar. Denna månaden har det varit kalas i Mysstugan och Trönningsskolan har varit i Bryggan tillsammans med en fransk skolklass som de hade på besök.

Vad som händer i kulisserna

Med hösten faller löven och vi har haft mycket lövblåsning och vi har planterat en del träd och buskar.

Till våren lär vi ha vackra blommande körsbärsträd vid västkuststugorna. På denna tiden av året ser vi hur viktigt det är med belysning och alla våra utelampor gås över. Några behövs bytas, några får nya glas, det fixas till helt enkelt. Våra konferenslokaler ses fortlöpande över och i Trossen är det nu nymålat och fint. Till novembermötet förberedde vi också för adventstiden och nu hänger det adventsstjärnor i fönstren och vackra blommor finns i restaurangen.

Blicka framåt

Budget för 2020 ska sättas och nu går vi in i adventstiden med allt vad den har att erbjuda.

/Aud

×