Läger & Kursgård

Gullbrannagården är en lägergård och kursgård belägen strax söder om Halmstad i lummig och naturskön omgivning nära havet. Med 300 sängplatser, 9 större och mindre konferenslokaler samt kyrka på området, finns här plats för många gäster.

Gullbrannagården ligger centralt och samtidigt avskilt och är en oas vart du kan komma på konferens, församlingsläger, körhelg eller styrelsemöte. Flera pensionärsgrupper på utflykt väljer att äta i Gullbrannagårdens restaurang var det dukas fram både lunch och julbord när det är säsong för det.

Närheten till havet, skidbacke, idrottsanläggningar, naturen och sevärdheter gör också sitt till att det är attraktivt att komma till Gullbrannagården.

Boka lägergård och kursgård

Det går att boka allt från dagkonferens till kortare och längre läger med helpension, halvpension, självhushåll eller enstaka måltider. Gullbrannagården har lokaler som passar både för körer, orkestrar, konfirmandläger, föreningsträffar, församlingsdagar, styrelsemöten och företag som ska ha en kickoff. Låter detta intressant ber vi om att du tar kontakt och vi skräddarsyr ett koncept som passar till just er.

För att boka lägergård och kursgård, kontakta  oss på tel 035 241 21 00 eller info@gullbrannagarden.se.
Fråga efter Anna-Karin Josse eller Magnus Bylander.

Vad säger gästerna om Gullbrannagården

Gullbrannagården har öppet hela året och från mitten av augusti till mitten på juni är det många helger som är bokade med konfirmationsgrupper, musikskolor, idrottsklubbar, olika typer av församlings- och familjeläger och andra. På sommaren präglas Gullbrannagården av semesterfirare.

“Vi är ofta på Gullbrannagården med våra konfirmander. Bra service, god mat, bra lokaler och stora ytor för aktiviteter gör att vi återvänder år efter år.Det är ofta flera grupper samtidigt på gården och möjligheten att kombinera aktiviteter med andra konfirmandgrupper tycker vi är bra. Det kan vara många gäster på gården samtidigt men man upplever aldrig att det är för mycket liv och rörelse, det är snarare stimulerande med en levande gård.”
     Mona Jönsson, fd kyrkoherde i Hasslöv – Våxtorps församling

På Gullbrannagården känner man sig inbjuden som gäst. Boende för olika behov, bra service och möjligheter till olika typer av fritidsaktiviteter samt en bra prissättning och relevant till det man får, gör att vi gärna återvänder till Gullbrannagården”.
    Daniel Nelson, distriktspräst, Varbergs församling

Boende på kursgård

Gullbrannagården har boenden till ca 300 personer fördelat i stugor, lägenheter och vandrarhemsrum, och vid behov för flera sängplatser samarbetar Gullbrannagården både med ett närliggande hotell och grannar som har sommarstugor bredvid gården.

På Gullbrannagården finns 21 större och mindre stugor, sex lägenheter och tre vandrarhemslängor med 18 respektive 12 och 9 rum. Stugorna, lägenheterna och två av vandrarhemslängorna ligger centralt på området medan Lägergården, ligger lite för sig själv.
Vår  nyrenoverade lägergård har ett rejält kök där det går att laga mat för upp till 100 personer och ett stort samlingsrum som rymmer 80 personer. Det finns 10 fyrbäddsrum och 2 dubbelrum.  Lägergården är ett perfekt alternativ om man vill ha självhushåll.

Som gäst på vår kursgård bestämmer du själv om du vill ta med dig egna sängkläder eller om du vill hyra sänglinne och handdukar av Gullbrannagården. Det samma gäller när det kommer till städning; Önskar du städa ditt boende själv gör du det, önskar du att Gullbrannagårdens personal ska städa gör vi det.

Ta en digital rundtur i lägergården

Kursgården och lokaler

Gullbrannagården har många konferenslokaler och mötesrum med modern teknik som möbleras efter era önskemål. Gullbrannagårdens största lokal Skeppet har sittplats till 1000 personer och både Skeppet och den näst största lokalen Bryggan, har scen.

Aktiviteter i och runt kursgården

På Gullbrannagården finns mycket att sysselsätta sig med. Gården erbjuder minigolf, tennis, BMX-bana, beachvolleyboll och boulebana, det finns cyklar att hyra och på gårdens grönområden är det gott om plats för lekar och sociala aktiviteter. Sommartid är det många organiserade aktiviteter och närheten till skog och hav erbjuder goda rekreationsmöjligheter.

I Gullbranna hittar du några av Hallands mäktigaste sanddyner och utmärkt vandringsled. Norra rundan är cirka 1,3 kilometer. Åt söder finns två sträckningar varav den korta som man går via genvägen är cirka 2,1 kilometer. Går man senvägen är den slingan 2,8 kilometer.

Förmån för ledare

Gullbrannagården vet att när man organiserar ett läger är det mycket att tänka på. När det börjar bli kväll och barn och ungdomar förhoppningsvis snart sover, är det gott att sitta ner och samtala om dagen som har varit. Några ska kanske också vara nattvakt och behöver lite extra energi inför nattens timmar. Alla som bokar läger för barn och ungdomar på Gullbrannagården med hel eller halvpension, erbjuds en korg med gott kvällsfika till ledarna.

×