Sida 1 av 12712345...102030...Sista »
Publicerad: 2015-07-25

Fina kvällar!

helmner
Magnus Helmner tog med sig Robban Ivansson och framförde sina sånger som berör.

helmner-ivansson-2 helmner-ivansson
Marcus Olson hade några kloka ord mellan Magnus låtar.
Marcus har haft nästan 200 personer varje förmiddag i kyrkan  ”Våga vara ärlig. Om att möta sig själv, livet och Gud”

marcus ringback

Carina och Urban Ringbäck framförde sina sånger tillsammans med Olle Junholm.
Alla vi som var och lyssnade på dessa två kvällar sparar dem i vårt hjärta och låter dom värma när hösten drar in.

ringback2

Foto: Mikael Celinder

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2015-07-20

Har ni någon el-plats ? N27

Njut av en fantastisk video av sommarens personal!

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2015-07-20

Vem är vad?

En annorlunda tipspromenad bjöd gårdsgänget på denna veckan. Ett gott gäng från Västergötland, trakterna kring Åsarp närmare bestämt. Gissa mitt yrke var temat. Många glada skratt mötte gänget när de traskade runt på campingen.

gårdsgänget-vecka 29

tipsrunda-v29 tipsrunda-v29-2 tipsrunda-v29-3 tipsrunda-v29-4 tipsrunda-v29-5 tipsrunda-v29-6
Våfflor hör måndagarna till !

våfflor-v29
Rekordmånga samlades när det var kullaget för alla barn. 400 glada barn, och en hel del vuxna, fyllde Bryggan på förmiddagarna.

kullaget-v29-3  kullaget-v29-2
”Våga vara ärlig. Om att möta sig själv, livet och Gud” Det pratade Marcus Olson om varje förmiddag i kyrkan. Nästan 200 personer samlades i en fullsatt kyrka.

markus-vecka29
Livsviktiga samtal med Daniel Grahn och gäster. Peter Örn, Caroline Engvall och Owe Wikström var gästerna och Johanna Bjurenstedt sjöng sina eget komponerade sånger.

daniel-iwe      johanna

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2015-07-19

Kända från SVT:s Familjer på äventyr

Gullbranna föreläsning 2015 fb stående web

De får det bästa av två världar
I sommar huserar och arbetar familjen Hoelstad – kända från SVT:s Familjer på äventyr – på Gullbrannagården utanför Halmstad. I september är det dags att återvända till Nya Zeeland igen.

Publicerad 16 juli 2015 i Hallandsposten

HP skrev för några veckor sedan om ”veteranerna”, familjen Birgersson, som i sommar driver Timmerstugan på Östra stranden i Halmstad. Drygt 15 kilometer därifrån befinner sig ytterligare en kändisfamilj från SVT:s dokumentärserie Familjer på äventyr – familjen Hoelstad.

– Vi ringde upp Birgerssons i förra veckan faktiskt, och vi möttes för första gången. Det var roligt och lite märkligt, vi har ju delat en unik upplevelse som har präglat våra familjer, säger mamma Ingrid Hoelstad.

Sedan några veckor tillbaka befinner sig familjen på Gullbrannagården, där Ingrid och maken Ola heltidsjobbar med bröd respektive kaffe. Just bröd och kaffe har följt paret från deras allra första resa till Nya Zeeland för 15 år sedan.

– Vi var nygifta och funderade på hur vi skulle kunna bryta ekorrhjulet. Det blev Nya Zeeland, eftersom det i princip är så långt bort man kan komma. Väl där förälskade vi oss i landet, med alla nya intryck och olika landskap runt hörnet, säger Ingrid.

– I utbyte mot mat och husrum jobbade vi på olika farmar, och en dag drack vi en kopp kaffe som kom att förändra våra liv, fortsätter Ola.

Med kaffekoppen i hand fick de en vision och en vilja att skapa möten mellan människor. Därför startade och drev de Englas skafferi i Örebro under sex år, ett ställe som de sålde för ett år sedan.

– Efter sex år kände vi att vi var inne i ett nytt ekorrhjul. ”Fortsätter vi nu går vi sönder”, tänkte jag, och spontanköpte fyra flygbiljetter till Nya Zeeland en blöt torsdagskväll i november, säger Ingrid.

Med varsitt barn i handen, fyra respektive sju år, lämnade de återigen Sverige för Nya Zeeland.

– Vi hade längtat tillbaka ända sedan vår första resa, men det passade aldrig riktigt med två barn, hus och företag. En av oss var tvungen att ta steget, säger Ingrid.

Stundens ingivelse för sex år sedan gick vägen, och familjen har återvänt till Nya Zeeland varje år sedan dess.

– Resandet har verkligen stärkt våra relationer, och prylar blir ett sekundärt fokus, säger Ola.

Att familjen befinner sig i Halmstad under sommaren beror på att de för några sedan träffade ägarna till Gullbrannagården, Ewa och Magnus Bylander, på Nya Zeeland.

På vinst och förlust hörde de av sig till Ewa och Magnus i våras, som välkomnade familjen med öppna armar.

– Det känns jättekul att vara här, stämningen är väldigt god och barnen trivs, säger Ingrid.

Tanken är att återvända till Nya Zeeland i slutet av september, där det mobila hemmet, tillika food trucken står parkerad och väntar. Om det blir Halmstad igen efter nästa sväng återstår att se.

– Vi får se, allt kan hända. Det är lätt att knyta kontakter över en fika: överallt i världen kan människor mötas över en kopp kaffe eller en bit bröd, säger Ola Hoelstad.

Lite om: Hoelstads

Familjen : Ola, Ingrid samt barnen Engla, 13 år, och Alvin, 10.

Bor: På Nya Zeeland: ”husbil på 200 favoritställen”. I Halmstad: husvagn på Gullbrannagården. Kommer ursprungligen från Örebro.

Gör: Ingrid bakar surdegsbröd på Gullbrannagårdens bageri och Ola är ansvarig för espressokaffet. På Nya Zeeland väntar husbilen med inbyggd food truck med kaffe- och surdegsbrödsförsäljning. Barnen har både fått hemundervisning och gått i vanlig skolklass på Nya Zeeland.

Aktuella med: Boken Påtår på andra sidan. De föreläser på Gullbrannagården tisdagen 21 juli.

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2015-07-10

Sport, sport massor utav sport!

sportveckan-diplom
En vecka fylld med massor av sport! Här poserar barnen Bernhardssons stolta med sina diplom från Fotbollsskolan.

sportveckan-fotbollsskolan sportveckan-loppet
Drygt 300 startande var det i Gullbrannaloppet med blandade åldrar. En del sprang själva och en del höll i varann!

sportveckan-dansuppvisning
Dansen har avslutning i solskenet idag. Efter fem em dagars övning ser det fantastiskt bra ut! Att testa på innebandy, skytte, beachvolley, pingis, beachhandboll, triathlon är bara några av sporterna denna veckan. En fantastiskt rolig vecka för många glada och tacksamma gäster denna veckan! Se filmen med de flesta av veckans instruktörer som var med på den bejublade sportgalan!

sportveckan-galan

↓  inga kommentarer
Sida 1 av 12712345...102030...Sista »