Sida 1 av 13412345...102030...Sista »
Publicerad: 2016-04-28

Valborgsmässofirande – vårbrasa – vårtal – vårsånger

våreld
Nu tänds snart brasan! Klockan 20.00 är det valborgsmässofirande med vårsånger, vårtal av Magnus Bylander, brasa och servering av korv.

valborgsmässofirande magnus

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-04-26

Många var dom och solen strålade från klarblå himmel

sau16
Dom kom med kuddar, mycket glädje och härlig energi!. 400 konfirmander och ledare tillbringade en helg med mycket program och förberedelser för sin konfirmation. Bussar och bilar kom från Huskvarna, Jönköping, Hönö, Norrahammar, Taberg, Vrigstad, Tabergsdalen, Laholm och många fler platser.

konfahelg2 konfahelg1 konfahelg3 konfahelg4

sau15 sau14 sau13 sau12

vår - Kopia
Minigolf var en av aktiviteterna på lördagens lediga tid. Likaså ”Land och rike runt”.

sau6 - Kopia sau5 - Kopia sau4 - Kopia sau3 - Kopia sau2 - Kopia sau1 - Kopia

sau17
Söndag morgon städades alla boende och kl.11.30 avgick bussar och bilar hemåt. Klockan 12.30 kom de, snöblandat regn! Efter en helg i strålande sol och gott vårväder kan man bara vara tacksam att snön dröjde.

snö

↓  inga kommentarer

Gnosjö, Hönö, Ölmstad, Furusjö, Laholm , Jönköping, Tenhult, Huskvarna mm mm

konfahelg8

Torsdagkvällen anlände första bussen med konfirmander. Ett gott gäng från Hönö kom med buss och bodde i sig första natten innan gården invaderades under fredagen. 404 konfirmander och ledare är på läger i helgen och det är SAU som arrangerar.
Gnosjö, Hönö, Ölmstad, Furusjö, Laholm , Jönköping, Tenhult, Huskvarna är några av platserna deltagarna kommer från. En rolig och härlig helg väntar!

konfahelg7konfahelg6konfahelg1konfahelg2konfahelg3konfahelg4konfahelg5konfahelg9konfahelg10

↓  inga kommentarer

Skolkompisarna möts igen!

magnus - börje
Skolkompisarna möts igen. Börje och Magnus gick tillsammans på högstadiet i Bankeryd. Nu bor Börje Dahlqvist i Örnsköldsvik och är arbetar med LP verksamheten och Magnus Bylander är på Gullbrannagården. Nu planerar dom för det stora LP lägret i sommar med 500 deltagare i början av augusti månad.

fredrik
I veckan har Fredrik Nordström varit på besök från Säkra, Jönköping. Det är många byggnader som ska ses över, närmare bestämt 47 byggnader. Nu är vi säkra!

dan-emballag
Dan, vår suveräna leverantör av papper och diverse förbrukningsmaterial, är hos oss idag

middag
Under veckan har UGIL-konsult haft en kurs för chefer. En uppskattad kurs av 12 deltagare . Sista kvällen serverades torskrygg med hollandaisesås och mos till UGIL ikväll. Till avslutning blev det ostbricka

grupper
Sju grupper gästade oss i helgen. Första gruppen kom på torsdagkvällen och en av grupperna stannade kvar till måndagen.

zandra
Nu har Hallandslängan fått nya madrasser! Zandra var en i gänget som har sett till att det blir fräscht och snyggt i vårt vandrarhem.

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-03-21
Ämnen: , , , ,

Passion för Scrapbooking

Kreativiteten var på topp när ca 90 personer samlades i Bryggan för att ägna sig åt scrapbooking en hel helg! Deltagarna hade både färdats lång och kort väg för att ta sig till Gullbrannagården. De mest ”lokala” var två från var personalstyrka: nämligen Anna-Karin i köket och Anita i städet. Men i skaran fanns även passionerade ”scrappare” både från Danmark och Polen.

Scrapbooking Bryggan

Pyssel i Bryggan

Bok

Det är Porslinsblomman/scrappweb.se som står som arrangörer för helgens kurs. Porslinsblomman är en scrap-butik som ligger i Halmstad, men de är även en av Sveriges ledande webbutiker inom området. Självklart hade de med sig massa fina dekorationer, material och redskap som deltagarna kunde köpa på plats.

Blommor Scrapbooking Scrappweb.se

Anna-Karin som jobbar hos oss i köket och som konferensvärdinna, var en av deltagarna i helgens event. Dessa tre fina skapelser nedan har hon skapat.

Pyssel inspiration

Vår duktiga kökspersonal dukade i härliga vårfärger inför lördagens festmåltid. Restaurang Fyren Valentinas fläskfilé med timjan, potatisgratäng och skysås.

dukning konferens

Konferensmiddag

Miriam Wernefur är extrainsatt i personalstyrkan över helgen. Miriam har jobbat hos oss många somrar och glatt oss med sitt härliga leende. I helgen tar hon alltså paus från plugget i Göteborg.

Miriam i köket

Bland alla scrappande kvinnor som är här i helgen finnes en person av det manliga könet: Mariusz Gierszewski, 24 år från Polen. Mariusz är en av helgens ledare/inspiratörer, eller ”DT” (Design Team) som det kalls inom scrapvärlden. Han sammarbetar med de största företagen inom Scrapbooking och åker världen runt för att ge kurser inom ämnet. Spana gärna in hans blogg.

Mariusz Scrapbooking

Det är fantastiskt hur mycket vackert som kan skapas av papper! En av deltagarna på helgens scrapbookingträff på Gullbrannagården kallas för Rozzan  och har bland annat skapat den vackra skrivmaskinen.

Rozzan Vykort

Skrivmaskin Scrapbooking

Helgens scrapbooking avslutades med en tävling och prisutdelning. Under helger har deltagarna bland annat fått i uppgift att skapa ett album. Vinnaren blev Åsa från Helsingborg. Stort grattis!

Vinnare

↓  inga kommentarer
Sida 1 av 13412345...102030...Sista »