Sida 1 av 13112345...102030...Sista »
Publicerad: 2016-01-20

Vinter på Gullbrannagården

Nu är det vinter på riktigt på Gullbrannagården! Det är cirka 5-10 cm snö vilket i dessa trakter klassas som ”mycket” :) Emellanåt har det varit närmare -15 grader på nätterna. Det känns tryggt att våra vaktmästare Nashat och Lasse har koll på temperaturerna inomhus så att det är varmt och skönt för våra gäster.
Kombinationen av snö och strålande sol ger en härlig ”vykortskänsla”. Njut av några härliga vinterbilder från gården.

Kyrka vinter snöRestaurang vintervinter camping

 

Några av helgens gäster var Katolska kyrkan och Halmstad församling. Senare på söndagen kom 10 brandmän som skulle bada i våra badtunnor. Lasse eldade på ordentligt i badtunnorna.

Badtunna vinter

 

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-01-13

Senaste nytt om skeppsvraket i Gullbranna

Texten nedan är direkt hämtad från SVT’s hemsida. (Klicka här för att komma till artikeln)

Nu kommer de preliminära resultaten från undersökningen av det vrak som hittats i mynningen av Genevadsån i Gullbranna.Troligtvis härstammar skeppsvraket i Gullbranna från 1800-talet. Det konstaterar länsstyrelsen efter att det preliminära resultatet från undersökningen nu kommit.

– Vi bedömer i nuläget att fartyget troligast är byggt under 1800-talet. Det kan med andra ord inte uteslutas att det rör sig om något av de fartyg som uppges ha förlist eller strandat i området under perioden sent 1800-tal till och med tidigt 1900-tal, meddelar Staffan von Arbin, Bohusläns museum, på länsstyrelsens hemsida.

För att fartyget ska klassas som en fornlämning ska fartyget ha förlist före 1850. Men det är fortfarande oklart om skeppet förliste före eller efter 1850. Svaret på det hoppas länsstyrelsen få genom den dendrokronologiska analysen inom två till tre veckor.

Oklar framtid

Skeppet bedöms vara max 20 meter långt och utifrån storleken görs bedömningen att det rör sig om en jakt, slup eller galeas.

– Många av bordplankorna och vissa av spanten sitter lösa och kommer med tiden att lossna, och vattenströmmarna gör att lämningen undermineras och riskerar att ”kapsejsa”. Ett aktivt bevarande av lämningen på plats genom övertäckning eller motsvarande är sannolikt väldigt svårt att få till rent praktiskt, meddelar Staffan von Arbin, till Länsstyrelsen.

Hur vraket eventuellt kommer att tas om hand är ännu inte bestämt. En lösning som föreslås är en begränsad slutundersökning i form av friläggning och utförlig dokumentation.

Länsstyrelsen kommer inom kort att besluta hur vraket ska hanteras.

Skeppsvraket

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-01-10

Auktion, snö och fint betyg till Gullbrannagården

I början av januari var det auktion på Gullbrannagården. Många fina dyrgripar med riktigt hög kvalité gick att köpa. Det var Svenska Auktionsbyrån som stod som arrangörer för auktionen.

auktion

I helgen kom det mycket snö på väldigt kort tid. Här kan ni se Gullbrannagårdens restaurang i vinterskrud. Dock smälte det mesta av snön bort under nästkommande dag. Men nu har kylan kommit tillbaka, och vem vet… om prognosen stämmer kanske kan vi vänta oss lite mer snö till nästa helg.

Snö Halmstad Gullbrannagården

Booking.com är en hemsida där man kan boka hotell och vandrarhem över hela världen. Gullbrannagården är en av väldigt många medlemmar på booking.com och under september till maj månad kan du boka din vistelse hos oss direkt genom booking.com. Varje gäst som bokar genom booking.com får också möjlighet efter sitt besök att betygsätta och be personliga omdömen för den platsen man just besökt. Varje år delar booking.com ut priser till Hotell och Vandrarhem som får höga betyg från gäster. Med ett snittbetyg på 8,7 av 10 möjliga fick Gullbrannagården ta del av en sådan utmärkelse från booking.com. Ett varmt tack till er som har gett så positiva omdömen till oss!

booking.com

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-01-02

Gott Nytt År! Nyårsläger med 375 ungdomar

Vi önskar alla våra vänner ett riktigt gott nytt år!

Planeringen för säsongen 2016 (som har pågått sedan länge) fortsätter och vi ser fram emot ännu ett fantastiskt år tillsammans med ER, våra gäster, leverantörer, partners mm.

Några av de anställda har gått på en kortare vinterledighet, men det är fortfarande flera som turas om att ta hand om våra nyårsgäster :)

Nyårsläger SAUNyårsläger SAU Halmstad

27:e december kom de första ledarna och 28:e december när alla lägerdeltagare kommit var vi uppe 375 pers. Det är SAU (Svenska Alliansmissions Ungdom) som har sitt årliga nyårsläger på Gullbrannagården. En kär tradition sedan många år tillbaka. Här nedan följer några härliga bilder från lägret.

Nyårsläger SAU

Gott Nytt årVedeldade badtunnor

SAUNyårsläger

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-01-01

Skeppsvrak hittat i Gullbranna

Det händer mycket i Gullbranna! Detta rapportera SVT, Aftonbladet och Hallandsposten idag!

Okänt fornminne dök upp ur sanden

Söder om Halmstad, vid mynningen av Genevadsån, håller vattnet självt på att spolas fram ett gammalt skeppsvrak ur sanden.

Det är höstens stormar som fått åmynningen att flyttas. Detta har i sin tur gjort att sandlandskapet har flyttat sig, och upp ur sanden sticker nu tydliga rester av ett skeppsvrak, detta rapporterar Hallandsposten på sin hemsida.

Hans Bergfast, länsantikvarie på länsstyrelsen i Halland säger till tidningen att vraket inte är känt sedan tidigare och att det med all säkerhet är äldre än 1850, vilket innebär att det klassas som fornminne.

Nu gäller det att realtivt snabbt analysera vraket, för i och med att det nu avtäckts påskyndas också förfallet.
SVT 1 jan – 16

Skeppsvrak

↓  inga kommentarer
Sida 1 av 13112345...102030...Sista »