Sida 1 av 13712345...102030...Sista »

Mycket gott tillagas i köket

Ann-Lis är en av våra härliga medarbetare i köket. I helgen ser hon bland annat till så att frysen fylls med bullar.

Ann-Lis bakar i köket

Ann-Lis är också mycket pysslig och i veckan fick vi se denna fina fågel-kreation.

Fågel i köket

Rendah ser till så att salladen blir till njutning både för gom och öga.

Rendah i köket Gullbrannagårdensallad Restaurang Fyren

I veckan serverades det en finmiddag med trerätters meny när Svenska Alliansmissionens Ungdom var här och hade planeringsdagar. Läs menyn och avnjut frestande bilder nedan.

Förrätt: Chevretoast på surdegsbröd med lättfriterad färsk rödbeta och svampkompott på kantarell/shiitake/ostronskivling

Förrätt köket Gullbrannagården
Huvudrätt: Scampi Indienne i modern variant med smörconfiterade vitlöksmarinerade vannameiräkor och en currysås med öl och grädde.

huvudrätt köket Gullbrannagården
Dessert: Anna-Karins goda fruktsallad med glass

Dessert köket Gullbrannagården

Miro tar på sig kockmössan i helgen då vi bland annat gästas av Högskolan Halmstad, Wipå-kören och Göteborgs baptistförsamling Tabernaklet. Flera tyska campare har också dykt upp och vi gläds åt att vi får använda våra nya husbilsplatser.

Mirio i köket Gullbrannagården

Wipå-kören passar på att fotograferas mellan övningarna.

Wipå-kören Gullbrannagården

↓  inga kommentarer

1000 ungdomar och 110 pensionärer på läger

Vecka 32 var en fullspäckad vecka som inleddes Svenska Alliansmissionens Ungdoms läger där omkring 1000 ungdomar inklusive ledare och deltagare bodde på helpension i tält. Dagarna har bestått av aktiviteter, bibelstudier, bad, bön, möten, lovsång och såklart: massa gemenskap! Njut av några härliga bilder.

läger tält

Vår största lokal ”Skeppet” fylldes till bredden.

Läger Skeppet Gullbrannagården

Underbar lovsång av duktiga ungdomar.

lovsång läger

Många ljus tändes i samband med lägrets andakter och gudstjänster.

ljus läger Gullbrannagården

En konsertbesök av Duojag har nästan blivit en tradition i samband med lägret.

duojag läger

Två dagar efter att ungdomarna hade packat ihop sina tält och begett sig hemåt var det pensionärernas tur att inta gården. ”Gemenskapsveckan” samlade 110 glada pensionärer som bodde på gården i fem nätter. På programmet stod bland annat bibelstudier, paketauktion, tipsrunda, temakväll med miljöfrågor, önskesångernas kväll och förstås ”Hemliga resan”.

Buss läger

Detta år besöktes bland annat Peter på Kullabygdens keramik och en sväng till Mölle.

Läger hemliga resan

Ett gäng glada pensionärer

Hemliga resan fika

↓  inga kommentarer

Hippi, hoj och tatueringar – Magda en annorlunda diakon

Magda Diakon
Magda Hane kom flygande från storstan och hade en uppskattad kvinnofrukost där hon berättade om sitt liv. ”Från lyx och flärd till LIV!”
Magda är en annorlunda diakon. Hon kör hoj och är hippie, och hennes armar är täckta av tatueringar med kristna motiv. ”Den dagen de börjar förfölja kristna här i landet får jag det jobbigt. Jag kan inte dölja min tro” kvinnofrukost- Magda Diakon kvinnofrukost-16-2

flora-decor-16-2

En dag fylld med blomsterarrangemang. Ett gäng glada tjejer, i olika åldrar, gjorde fantastiska konstverk med blommor. Allt under ledning av Gunilla Martinsson och Britt Wängberg från Flora Dekor

vecka -30-3 vecka - 30 - kopia

↓  inga kommentarer

Fullt ös och massor med sång!

Barnkör Sång
När Zandra leder barnkördagar är det fullt ös och massa sång! Fredagkvällens familjefest var kompiskören med och sjöng efter  bara tre eftermiddagars övning!

gårdsgäng-vecka30-3
Galet goa gårdsgänget från Stockholmstrakten! Kullaget roade både barn och vuxna!

vecka30-gårdsgäng-16 kullaget-v30-16 gårdsgäng-vecka30

Flera god våfflor serverades i samband med tipspromenaden på måndagen.

vecka-29-1 Gullbrannagården vecka-29-2 Gullbrannagården

↓  inga kommentarer

Rubiks kub på 12 sekunder!

sportgalan-1
Arvid Sandström löser Rubiks kub på 12 sekunder! Med fötterna tar det lite längre tid, ca 2 minuter och 4 sekunder! Arvid är hemmahörande i Bankeryd och föräldrar är Sofia och Joakim Sandström som träffades när de sommarjobbade på Gullbrannagården, kärlek uppstod.

sportgalan-peter
Peter Bernhardsson var gårdspastor under sportveckan och lyckades dåligt  med att lösa Rubiks kub, även om det var den allra enklaste vid jämförelse med Arvids.

sportgalan-ledare
Fotboll, beachvolleyboll, strandhandboll, dans, robotskola, pingis, streetrider, skytte var några av alla sporter om gick att välja på sportveckan. Här poserar alla härliga ledare.

mimmisbageri-16
Mimmis bageri samlade över 300 barn och vuxna på förmiddagarna. Ett härligt gäng från Västeråstrakten hade både kullaget för alla barn, våffelkväll, kvällsandakter och mycket mer.

gårdsgäng-vecka28-16

gårsgäng-vecka28-16

sportveckan-16-5
Gullbrannaloppet var många sugna på att springa. Anders och Pia Georgsson var ett av paren, men Herr Bernhardson lånade en tröja för att posera men var endast en glad hejarklack under loppet vet undertecknad.

sportveckan-16-4 sportveckan-16-3
För ett antal år sedan tog Carolina emot campinggäster om campingvärd på Gullbrannagården, idag är hon specialistläkare på öron-näs-halskliniken i Jönköping. En bra förberedelse att sommarjobba på gården kanske :-). Hon tar med familjen och springer Gullbrannaloppet.

sportveckan - gullbrannaloppet
Här är det uppvärmning för alla barn i Gullbrannaloppet. Ulric är en inspiratör av stora  mått!

sportveckan- loppet

sportveckan-16  backklättring-v28-16
Backklättring har under många år varit en uppskattad aktivitet under sportveckan. För ett antal år sedan sattes världsrekordet i backklättring på Gullbrannagården och kom med i Guiness rekordbok, men det kanske är slaget idag…

lagerbeck
Johan Lagerbeck från Sport for life, var den som var kordinator för veckan. Familjen var med och bidrog till veckans trivsel.

fotbollskolan-16-1

↓  inga kommentarer
Sida 1 av 13712345...102030...Sista »