Sida 1 av 12112345...102030...Sista »
Publicerad: 2014-10-19

Fint uppdukat!

bryggan-minnesstund-dukning
Bryggan, vår nya byggnad, rymmer många gäster. För en dryg vecka sedan dukades det upp till 160 personer för en minnestund. Ett gott gäng i personalen gjorde sig redo att servera.

bryggan-minnesstund

Per o Karin Alnervik från HallonEtt var på konferens några dagar med sin härliga personal.  En unik förskola som har många studiebesök , men nu var det dax att hämta kraft och få ny inspiration under några dagars konferens i skön miljö.

per-adde HallonEtt

blogg och bilder: Ewa Bylander

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2014-10-12

300 personer på konferens

skolområde-syd
Hela Bryggan fylldes av intresserade konferensbesökare den 2 oktober. Bo Hejlskov Elvén, leg psykolog, var en mycket uppskattad föreläsare för Skolområde söder.

föreläsareskolområde-syd-2  god middag
God middag serveras när våra konferensgäster beställer det. Under vecka 40 hade UGIL konsult en konferensvecka med 14 personer i coachande ledarskap. En av kvällarna serverade köket denna goda huvudrätt.

ingvar
Nästan alla säsongarna har nu packat ihop och lämnat Gullbrannagården. Javisst är det Ingvar Alnervik som är på gården (1979-1986 ansvarig på Gullbrannagården) ,  tillsammans med sin svärson Johan Einarsson. och packar ihop för denna säsongen.

antal-målning
Attila tvättade taket på både kyrkan och Ankaret. Därefter blev det målning och både Antal och Attila har under några veckor målat och målat, och snyggt blir det!

atiila

Blogg och bloggtext: Ewa Bylander

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2014-10-12

Många gäster i höst!

fiskebäck
En av Septemberhelgerna var gården full av Göteborgare, det var Fiskebäckskyrkan som gästade Halland för en helg. Solen gassade från klarblå himmel så mycket glass intogs mellan måltiderna och många glada miner!
tjejer-fiskebäck

pauline
Paulina från TEK var på besök under en eftermiddag. TEK är ett nätverk som Gullbrannagården är med i och har stor glädje och nytta av!

kökspersonal
Närmare 300 gäster är det varje helg under augusti, september och oktober. Mycket mat ska lagas och här är Valentina, Ann-Lis och Henrik i full gång i köket!

rea-butik
I butiken är det utförsäljning på allt godis och minst 25% rabatt är det när Therese och Madeleine är igång!

alvestaalvesta-lek
Ett härligt gäng från Alvesta var leksugna och var också i vår nya lokal, Bryggan för första gången. Många tack fick personalen för fin service och god mat .

camilla-högskolan
Camilla Bagler tog med trevliga gäster från Högskolan ”korta vägen” på en avkopplande förmiddag. Korta Vägen är ”utländska akademiker som snabbt ska komma in på arbetsmarknaden” . Det hanns med både lunch o en runda minigolf.

alvesta-golfteamhälsan-jörgen
Under hösten kommer personalen att göra hälsoundersökningar och Jörgen Abrahamsson från Teamhälsan var på besök för att planera ett upplägg.
Blogg och bilder: Ewa Bylander

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2014-09-18

SAU, AA, Högskolan och en hel del campare!

strand

Första helgen i September arrangerade Tylögruppen i Halmstad sitt 18:e konvent för AA, Anonyma Alkoholister. Som alltid, en välbesökt helg, där Gullbrannagården badade i sol och livsberättelserna avlöste varandra!
Alla som har en önskan att sluta dricka är välkomna till AA
AA, Anonyma Alkoholister, är en gemenskap av män och kvinnor, som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från alkoholism.

SAU
Medarbetarna på SAU, Svenska Alliansmissionens Ungdom, hade planeringsdagar i början av september. Utvärdering och nyplanering av Scoutläger, tonårsläger, barnkördagar, Gullbrannafestivalen med mera, med mera! En fantastisk verksamhet med flera tusen på scoutläger varje sommar, över 1000 på tonårsläger och flera andra stora arrangemang!
Anders Nylander, kökschef på Gullbrannagården, bjöd på en härlig middag på kvällen.
Risotto med karljohan och murklor samt västerbottenost, rödvinssås, tomatmarinerade grillade lammracks m friterad persilja samt apelsinbrässerad fänkål med inslag av vit sparris och smörkokt majskolv..

mat gäster

Många har konfererat i augusti – september och här sitter några från Högskolan i Halmstad och arbetar i solskenet.
Säsongscamscamparna, de som ställde upp i slutet av april månad, håller på att lämna campingen. Men fortfarande kommer det husvagnar, husbilar och en och annan tältande familj.

camping

Blogg och bilder: Ewa Bylander

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2014-09-18

Sector Alarm – säker helg!

grillkockar

När gården invaderades av Sector Alarms bilar kände vi oss trygga. Visst har de koll på säkerheten ?! Under ett par dagar i slutet av augusti konfererade Sector Alarm på Gullbrannagården och som mest var det 105 personer, kanske var det två i någon bil. Men både innanför och utanför entrén fylldes parkeringen av de svarta bilarna med den vit/röda loggan.
Anders och Valentina serverade en uppskattad grillbuffé på fredagskvällen.

sector

sector2
Sista helgen i augusti var också gäster från Halmstad, ett konfagäng från St Nikolai kyrka.

bryggan2 bryggan

Magnus har ställt i ordning bordtennisborden i en del av bryggan, en uppskattad kvällsaktivitet.

bordtennisbord

Zeinab var en av sommartjejerna i köket. Håll utkik, snart kommer hon att synas i en uppmärksammad bok i höst ” Utvisningen”.

Szeinab traktor-henry

Henry + traktor = sant!

My och Anna-Karin är på Gullbrannagården året runt. Stor tacksamhet till dessa goa, glada tjejer som gör ett fantastiskt jobb i kök och i möte med våra gäster!

My-annakarin

Blogg och bilder: Ewa Bylander

↓  inga kommentarer
Sida 1 av 12112345...102030...Sista »