Sida 1 av 12412345...102030...Sista »
Publicerad: 2015-06-27

Båtrace – alltid spännande!

rickard-båtrace
Nu laddar Richard för de olika heaten i båtracet! Startfållan är klar och nu väntar flera hundra på båtrace i bäcken!

båtrace-start båtrace
Topp tre för vecka 26 båtrace!

våfflor
Fredagen innehåll våffelservering i solskenet. Även personalen får del av det goda, se tre goa tjejer nedan på bild. Ida, Eveleline och Emma.

våfflor-tjejer skeppsfolket-2
Skeppsäventyret med Klatschiga Katja, James Greeve och James fru Pink Lady. Varje dag vecka 26 i Skeppet kl. 10.00! Kom o va med om alla möjliga äventyr där vi letar efter en riktigt bra hjälte!

kyrkan

Kvällen kan man avsluta i kyrkan kl.22 då det är en kort kvällsandakt. En rogivande stund tycker många.

britta
Britta Hermansson har samlat en stor skara varje förmiddag och pratat vardagstro.

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2015-06-16

MIDSOMMAR! Konsert, midsommardans, marknad, Gullbrannaloppet .. mm mm

TomasAnderssonWij-
Tomas Andersson Wij släppte i höstas albumet ”Mörkrets hastighet” och har under våren varit ute på en turné över hela landet.
Tomas Andersson Wijs karriär är unik. Hans album har aldrig legat etta på topplistorna och han har aldrig haft en stor radiohit. Men för varje gång han packat upp sin akustiska gitarr har det kommit några fler och lyssnat, och för varje ny skiva har hans säregna ton trängt lite djupare in i svenskarna. 16 år efter debuten är han en av landets stora artister, tillika en eftertraktad låtskrivare och översättare åt andra.
Under våren fortsätter TAW sin resa genom Sverige med en serie akustiska solokonserter. Många menar att det är så man helst ska se honom: ensam på scen. Tomas Andersson Wij är en av få i landet som kan trollbinda en publik i två timmar med bara sånger, gitarrspel och historieberättande.

annika-ö

”Att finna hopp när allt känns förgäves”
Annika Östberg har suttit i amerikanskt fängelse i 28 år, dömd för mord, då hennes dåvarande pojkvän skjutit ihjäl två personer, däribland en polis. 2008 överflyttades hon till Sverige och den 1 maj 2011 blev hon frigiven. Genom den bearbetning Annika gjort av sina upplevelser har två böcker vuxit fram, ”Ögonblick som förändrar livet” och ”Se ljuset i det svarta”, där hon berättar om sin uppväxt i Sverige, flytten till USA och tiden i fängelse, men även den omtumlande resa hon gjort efter frigivningen.

Idag är Annika ute och föreläser, hon berättar om fängelsetiden, den tuffa miljön och hierarkierna bland fångarna men även om den vänskap som odlades bland hennes kvinnliga medfångar. Hon berättar också om hur det är att gå vidare. Om vad man gör när man, nästan 60 år gammal, ska börja om igen. Hur man förlåter sig själv och försonas sig med det förflutna. Hon berättar om hur hon fann hopp och till slut en framtid.

Hedvig o Ugglan Helge

I den gröna husvagnen på Gullbrannagården Hedvig och Ugglan Helge bor. Vad ska man om dem tro? Där använder sig Hedvig av krångliga och svåra ord, samtidigt som hon bl.a. planterar växter på sitt lilla campingbord. Hedvigs vän Ugglan Helge är klok. Han läser ur Bibeln, som är en bra bok. Då lär sig Hedvig vad orden betyder och använder dem sedan rätt. För Ugglan Helge läser och förklarar för alla på ett enkelt sätt.
Vill Du också lära känna dessa två? Välkommen till Bryggan då! Hoppas vi ses snart,    Hedvig och Ugglan Helge!

Michael Johnson-ny

Michael Johnson är född 1972 i småländska Virserum. Han är en svensk musiker, sångare och låtskrivare, numera bosatt i Sävedalen utanför Göteborg.
Hans musik är väl spridd över landet via ett flitiga turnerande och genom alla radiospelningar av hans sånger. Musiken andas pop, med en hel del inslag av americana i kombination med äkta svensk singer/songwriter-anda. Med sånger som ”Han går aldrig förbi dig”, ”Ögon som vet” och ”Slutar försöka” har Michael funnit en väg ut till en stor och bred publik.

  • 2007 tilldelades Michael Utbult-stipendiet.
  • Sedan 2005 har det blivit fem soloskivor: Allt vi skulle kunna bli (2005), Farväl till ensamheten (2007), För denna längtans skull (2009), Ut (2011) samt På andra sidan av en storm (2014).
  • Tillsammans med författaren och journalisten Carl-Henric Jaktlund har han satt upp föreställningen ”Växtvärk” på trettio platser runt om i landet..

Se hela midsommarprogrammet här

Missa inte Gullbrannaloppet, dans kring midsommarstången, talangjakten, Vernissage med Anna Ahlström och LAHOLMS GOSPEL som inleder med stor konsert på torsdagkväll!

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2015-06-16

120 årskalas!

 

60
60 + 60 firades idag när Ann-Lis och Anita hade födelsedag!

simon
Det mesta i butiken är nu prismärkt och klart! Simon fixar till det sista i hyllorna!

kent
Kent och Attila gör snyggt ute. Gräsklipparen går hela dagarna nu och rabatter rensas, gångar krattas och sopas. Snart är det midsommar!

attila

på spåret
David och Simon gladde gästerna i restaurangen ikväll med ”På spåret”

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2015-06-09

Välkomna i sommar, vi är redo!

personalutbildning-therese
Personalutbildning för sommarens personal, det är viktiga dagar. ca 50 personer får utbildning i städ, matlagning, disk, vaktmästeri, reception och butik. Det är två fullspäckade dagar med mycket fakta och mycket skratt!

Välkomna i sommar, vi är redo!

personalutbildning personalutbildning-2

personalutibldning-sol personalutbildning-my_redigerad-1 personalutbildning-fika_redigerad-1

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2015-06-05

Badare gladare

laholms
De vedeldade badtunnorna är populära för både gammal och ung. Och vem vill inte bli ren och fin? Här är ett gott gäng från Laholms missionshus på plats i tunnan efter lite gott fika och samtalskväll.

butik-madde
Madeléine Crona var en aktiv några dagar för att få ordning på butiken. Karolina och Nachat fortsatte och se så snyggt det blev!

butik

cyklar
Flera lägerskolor har gästat Gullbrannagården de senaste veckorna och här har Parkskolan från Laholm parkerat sina cyklar.

cantabile
Kulturskolan i Halmstads kör Cantabile har sin avslutningskonsert i Bryggan och sen blev det tårta!

VD nätverk
TEK
är ett nätverk som Gullbrannagården är med i. Här besök av VD nätverk 5 där Gullbrannagårdens VD , Ewa Bylander ingår.

personal kopiera
Valentina, Anders, Ann-lis, My och Anna-Karin på kurs om köksekonomi. De arbetar till vardags med att ge våra gäster god service och god mat men aldrig fel att få ny kunskap.

↓  inga kommentarer
Sida 1 av 12412345...102030...Sista »