Sida 1 av 13512345...102030...Sista »
Publicerad: 2016-05-25

SKR och SMR – gemensamt årskonferens

kyrkoledare - Gullbrannagården
Två dagar av möten, gemenskap, seminarier och festligheter när SKR, Sveriges Kristna Råd  och SMR, Svenska Missionsrådet möttes på Gullbrannagården för att ha årskonferens.

SMR är mötesplats för kyrkor och kristna organisationer. Tillsammans arbetar vi för att ge möjligheter för människor och samhällen att förändras.

ortodox tradition - Gullbrannagården
Morgonbön i ortodox tradition.

skr smr - Gullbrannagården
Karin Wiborn
, Sveriges kristna råd, välkomnar Anders Malmstigen in i sin nya roll som generalsekreterare för SMR.

anna-karin och Zandra - Gullbrannagården
Anna-Karin och Zandra dukar till kvällens festmiddag.

anders
Anders skötte ljudet under konferensen och fick möta ärkebiskopen Antje Jackelén som medverkade.

Anita- Gunnel - Gullbrannagården

Anita och Gunnel ser till att gårdens lokaler är fina.

husvagnsklubben gemenskap -Gullbrannagården
Under helgen var Husvagnsklubben Gemenskap på besök. Söndag eftermiddag var det kaffe vid långbord.

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-05-16
Ämnen: , , , ,

Ett tackkort och blommor – spred så mycket gläjde!

amnesty-blommor2
En blomma och ett kort kan glädja många och det var precis vad det gjorde idag när vi fick besök av några ansvariga för helgens bokning med Amnesty.
I helgen hade Amnesty International sitt årsmöte på Gullbrannagården. En helg som bokades in för ett par år sedan och nu var det äntligen dax! Allt förbereddes noga och allt förflöt enligt planerna.

amnesty-blommor3amnesty-blommor

amnestyfondnatasjaansvariga
Lena Maria Klingvall var gäst på lördagkvällens middag och Anders Nylander, kökschef på Gullbrannagården, satt vid pianot.

besökmenyn
Valentina var kock och all mat som serverades under helgen var vegetarisk, allt enligt beställning.

amnesty middag

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-05-12

Husbilsplatser – så bra!

ALT
ALT- utbildningen var på tre dagars utbildning på Gullbranngården under veckan. Mikael Celinder från SAU, var på besök sista dagen.

ALT-2

gräs
I vintras när stormarna drog in över västkusten föll många träd på Gullbrannagården. Det mynnade ut i ett antal husbilsplatser vid sidan av stuga 9-15. Nu är det klart och gräset rullas ut och snart kan de användas.

gräs2 vårväder

Laholms kommun bokade lokalen Bryggan för Speeddating.
Runt 800 personer jobbar inom socialnämndens många verksamheter i Laholms kommun. Som anställd är det då närmast ogörligt att veta vad alla sysslar med. Efter en eftermiddags speeddejting på Gullbrannagården utanför Eldsberga har de en klarare bild.

speeddating
Vi firar med tårta varje födelsedag för personal på Gullbrannagården. Denna veckan var det Maivors tur att önska tårta och bli firad. Hur många år? Ja, det är några år sen hon föddes i Skaraborg.

maivor vårväder-2

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-05-10

Fyra intensiva och soliga dagar

Några av de som tog emot besökarna under Kristi Himmelsfärdshelgen. Therese, Emilia och Rebecca – ett stadigt team i receptionen.

reccejobbet
Ägare till Gullbrannagården är SAM, Svenska Alliansmissionen och SAU, Svenska Alliansmissonens Ungdom. Under Kristi Himmelsfärdshelgen hade SAM sin årskonferens. Det var fyra intensiva och soliga dagar som fylldes  av konferensbesökare. Under temat Guds hjärtslag inrymdes många gudstjänster, seminarier och en konsert. Lägg till motionslopp, marknad, båtrace och barnkonferens och du har alla ingredienser till en mycket lyckad mötesplats!

sam-2
Många internationella gäster under helgen. Sydafrika, Japan, Indien var var några av de länder som var representerade.

afrikabesök SAM-1
Både att lyssna via radio och se via web-TV var det ett gott teknikgäng som såg till att allt funkade!

teknik björn
”Fairtrade handlar om konkret kärlek och små steg att göra världen bättre. Där vill jag vara med” säger Björn Cedersjö, SKR . Björn utmanade oss att bli en kyrka för fairtrade.

kaffepaus grill-he
Hans-Erik Eldemark från Eldsberga är en man som gärna hjälper till när behoven finns. Magnus Bylander är glad när han får ta på kockrocken och hjälpa till i grilltältet.

edvin
Edvin Alnervik gör återbesök på gården, nu med familj och husbil. För ett antal år sedan var det han som visade plats på campingen efter att ha startat sin karriär som sommarjobbare i städteamet på Gullbrannagården.

dagen marknad perla
Nya Musik säljer böcker och CD i bokstugan hela sommaren men Roland Bjurenstedt fanns också med under Kristi Himmelsfärdshelgen och sålde böcker till många intresserade.

viktor
ViktorAlnervik från Bankeryd är sommarjobbare men kommer emellanåt ner på helgerna och stärker upp städteamet.

karlen
Rolf Karlén bor året runt i Gullbranna samhälle och är aktiv i Gullbranna Frikyrkoförsamling. Han tycker att fler ska flytta till Gullbranna och är en glad grillare som ofta serverar hamburgare.

grillpar
Ett par som ofta hjälper till i grilltältet, Vera från Forserum och Stig-Allan från Laholm

↓  inga kommentarer
Publicerad: 2016-04-28

Valborgsmässofirande – vårbrasa – vårtal – vårsånger

våreld
Nu tänds snart brasan! Klockan 20.00 är det valborgsmässofirande med vårsånger, vårtal av Magnus Bylander, brasa och servering av korv.

valborgsmässofirande magnus

↓  inga kommentarer
Sida 1 av 13512345...102030...Sista »