Varmt välkommen till goda samlingar!

  • Anmälan görs via länk vid önskat datum eller i Gullbrannagårdens reception. Begränsat antal platser
  • Priset är 130 kr och då ingår frukost eller en god smörgås samt kaffe och en liten kaka vid alla tillfällen
  • Betalning via swish på plats (kortbetalning för dig som inte har swish)

Onsdag 26 juni 21.00 Nattmacka för både män och kvinnor ”Lycklig, hur blir man de?” Alf B Svensson, anmälan följ länken

Alf B Svensson är legitimerad psykolog, författare och en mycket uppskattad föreläsare.  Han har mångårig erfarenhet som skolpsykolog.


Torsdag 11 juli kl. 21.00 Nattmacka för både män och kvinnor
med Pekka Mellergård  ”Jag tror för att förstå” anmälan följ länken

Pekka är docent i neurokirurgi, överläkare och initiativtagare till neurokirurgiska kliniken vid Örebro universitetssjukhus, men har problem att hålla sig på den utstakade smala karriärvägen. Han har varit rektor för två teologiska högskolor, medgrundare för kulturcentret TCG Nodica i Kunming, skriver artiklar och böcker och är sedan 2023 åter redaktör och ansvarig utgivare för tidskriften NOD.


Lördag 13 juli
9.00 Frukost för både män och kvinnor, ”Det ärliga livet om relationer” Nette och Gabbe som tillsammans driver podden Föräldrapeppen.
En frukost om kommunikation, ärlighet och relationer. Anmälan följ länken

Efter 85 års äktenskap, och med fyra barn i åldrarna 12-23 år, delar vi med oss av erfarenheter kring relationer, föräldraskap och tro. Det blir högt och lågt, skratt och allvar, i en salig blandning. Precis som livet är. Nette är journalist och Gabbe är ekonom. Hur delar vi det som är viktigt?


21.00 Nattmacka
för både män och kvinnor  ”Om rötterna sågas av faller trädet” om det kristna arvets betydelse för det svenska samhället
med Kjell O Lejon, anmälan följ länken


foto: Anna Nilsen
Professor, avdelningschef och studierektor vid Linköpings universitet. Författare till ett trettiotal böcker. Familjefar, präst, fritidspolitiker – och inte minst sommarboende i Gullbranna.

Lördag 20 juli 9.00 Frukost för både män och kvinnor  ”Mina åtta år i Kality” Kristin Jansson anmälan följ länken

Kristin Jansson växte upp som bilhandlardotter i Västergötland och arbetade som bilförsäljare i många år innan hon hamnade i kriminella kretsar och häktades för bedrägeri. I väntan på fängelsedom flydde hon rättvisan i Sverige för att senare fängslas i ökända Kality i Etiopien.
Hon benådades i februari 2018 och återvände då till Sverige. I samband med detta valde då Ingela att använda sitt mellannamn, Kristin, som tilltalsnamn. Idag har Kristin, som  tidigare tilltalades som Ingela, en examen som friskvårds- och kostkonsult med kbt-inriktning och socialpedagog med interkulturell profil. Hon arbetar som skolkurator.
Den 15 december 2020, släpptes självbiografin ”Mina åtta år i Kality” . Boken ”Mina åtta år i Kality” beskriver det hårda livet i fängelset, där Kristin genomlider saker som få ens kan föreställa sig. De mest basala behoven blir allt som räknas och hon är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Men mitt i all misär och förnedring hittar hon också oväntad vänskap och värme bland de andra kvinnorna i Kality.
Kristin Jansson berättar om sitt liv och vad som egentligen hände. Med boken och sina föreläsningar vill hon få unga att förstå vikten av att söka hjälp och stöd när de behöver det, och inte skämmas över vad som hänt. Det går att vända om och börja från början.

Onsdag 24 juli
21.00 Nattmacka för både män och kvinnor ”Hur hamnade vi här?” Ewa o Magnus Bylander berättar om livet på Gullbrannagården och vägen dit.
anmälan följ länken


Ewa o Magnus har arbetat på Gullbrannagården sen 1986. De berättar om uppväxten och livet i Norrahammar och Bankeryd innan flytten till Halland och varför jobbar man kvar på en plats så lång tid när man är entreprenörer?

Lördag 27 juli
kl.9.00 
Frukost för både kvinnor och män  ”Varför ska det va så svårt att leva?” Åke Samuelsson anmälan följ länken

Åke är pastor och författare. Han är känd som skapare av seriefigurerna Munken och Kulan. Han jobbade under många år i Fiskebäckskyrkan i Göteborg, i Jönköping och i Alingsås. Han har under många år medverkat i Hönökonferensen och varit en mycket uppskattad talare.

Måndag 29 juli kl. 20.00 (obs tiden) Nattmacka för både män och kvinnor. Simon Häggström, anmälan följ länken
(obs 150 kr/person)


Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad, Flickorna som sprang, I skuggan av sektor 5 och Systrarna och ensamheten. Han arbetar även som polisinspektör specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. Utifrån sina böcker kommer Simon att tala om den typen av sexhandel som många gånger glöms bort i vårt samhälle. Det handlar om hur unga tjejer och killar, oftast födda och uppvuxna i Sverige och med ett på ytan bra liv dras in i prostitutionens klor, om de män som hänsynslöst utnyttjar dem och om samhällets oförmåga att bekämpa denna problematik. Kom och lyssna på en ögonöppnande föreläsning där Simon ger oss en inblick in i en värld som få människor har någon kunskap om.
Vänligen observera att föredraget inte lämpar sig för barn.
Vänligen observera att föredraget inte får filmas eller spelas in.

×