Under tre dagar kan man se och handla mycket fint hantverk i Bryggan på Gullbrannagården. Här är några av utställarna som är med under hantverksmarknaden.

Öppettider för Hantverksmarknaden

Torsdag 18 juli 15.00-19.00
Fredag 19 juli 15.00-19.00
Lördag 20 juli 15.00-19.00   och efter kvällskonserten ca 20.00-21.00

EvaStinas KERAMIK
Här finner du bruksting, men även trädgårdsprydnader och figurer, allt i stengods, som är tätare och starkare än lergods, samt maskindiskbart.
Jag jobbar mycket med ljusa färger, med handmålade motiv och även dekaler, experimenterar gärna med kombinationer av olika glasyrer, helst på gränsen till det omöjliga. För den som önskar går det bra att besöka min verkstad efter ök. Tel 0703-101362.
Följ mig gärna på Instagram  @evastinas_keramik_torekov

Lena Maria, Jönköping
Att ”se det stora i det lilla” är ett uttryck som presenterar Lena Marias konst väl. Född utan armar och bara ett och ett halvt ben utvecklade hon redan som barn det stora intresset att rita och måla. Hon målar mest med högerfoten men även med munnen ibland. Olja, Akyl och akvarell är de tekniker hon jobbar med och motiven är ofta blommor och natur.
Sedan 1990 har hon varit med i föreningen Mun- & Fotkonstnärerna. Tre gånger om året görs utskick i form av vårkort, julkort och kalender och brevet som medföljer är skrivet av Lena Maria, med pennan mellan tårna.
Som sångerska och föreläsare har hon hela världen som arbetsfält men det är framför allt i Asien och Japan hon blivit mest känd. För den svenska publiken var det framför allt efter tv-programmet ”Här är ditt liv” 2010 som hon blev ett väl etablerat namn. Vid sidan om sången och konsten jobbar Lena Maria som oberoende återförsäljare av Forevers högkvalitativa Aloe Vera-produkter.
Under hantverksdagarna har hon med sig sina tavlor, kort och CD och även Forevers Aloe Vera-sortiment.  Läs mer här

MaryByHand
Jag heter Maria och det är jag som designar och tillverkar alla smycken i mitt lilla företag ”MaryByHand”.Syftet med MaryByHand är att göra ord synliga, att påminna om ord som är värda att synas. I Bibeln har Gud gett oss så många ord och jag tror vi behöver dem i våra liv. Min önskan är att de orden, genom mitt skapande, ska få komma till välsignelse för andra människor. Mina smycken skapar jag i polymerlera, med delar i äkta silver, läderband eller vackra pärlor. Halsband, örhängen och armband finns både till vuxna och barn, män och kvinnor och designen är varierande. Men det viktigaste av allt, bakom varje smycke finns en tanke och ett viktigt budskap.
Förutom smycken gör jag träprydnader att hänga på väggen. Mina ballonger med texten ”Gud som haver” har blivit en uppskattad gåva till många nyblivna föräldrar. I min webbshop www.marybyhand.se kan du se mer av vad jag gör, handla eller göra beställningar. Har du instagram kan du följa mitt arbete från tanke till färdig produkt. Där hittar du mig på Instagram  @marybyhand_se
Hoppas vi ses! Både på webben och på härliga Gullbrannagården!

Maivor Lashgrinejad
När jag var 6 år lärde min pappa mig att virka, sedan dess har virkningen varit mitt största intresse.
Jag använder mig gärna av färgglatt garn när jag tillverkar figurer, väskor, gardiner, grytlappar m.m. Det är för mig både roligt och avkopplande att virka.

Marianne Classon , Dalsjöfors
Har hållit på med hantverk i många år och jobbat som sömmerska. Syr trikåmössor och pannband till barn och vuxna. Syr även barnförkläden. Säljer via min webbshop www.bannorlunda.se Slöjdmässan i HJO, alltid andra helgen i juli. Gammelgården Hofsnäs med sommar och julförsäljning. Butik Annorlunda Dalsjöfors på Instagram och facebook. #maclaharsytt

Monica Fasth, Fiskebäck Västra Göteborg.
Violinhantverk är min ateljé. Där syr, stickar och virkar jag praktiska saker att använda i vardagen. Accessoarerna tovade broscher, halsband och armband. Broschen ”Fantasi” hör till favoriterna, där jag får använda min kreativitet och skaparglädje. Jag använder även min brodyrmaskin för att ta fram roliga mönster på olika produkter som väskor, hjärtan m.m. Jag broderar även tavlor av kort som jag tagit eller fått på annat sätt. Titta gärna på Instagram 12Violin.

Anna-Maj Christiansson, Västra Frölunda
Jag promenerar utmed våra, och några av våra grannländers stränder, plockar upp det som storm och vågor fört iland och återanvänder detta tillsammans med en och annan rostig skruv.

Evert Andersson
Jag har lång och gedigen utbildning och erfarenhet, efter att ha arbetat som möbelsnickare i 50 år. Jag tillverkar samtliga träprodukter med undantag för trätavlorna.  Samtliga produkter från Träbiten är tillverkade i massivt trä från noga utvalda träslag. Träbitens affärsidé är att tillverka flexibla träprodukter av högsta kvalitet. För att nämna ett exempel, alla pallar och stegar är ihopfällbara och möjliga att hänga upp på väggen. Hemsida, följ länken

Hanna Svensson

Jag håller mest på med att måla akvarell. Allt från handmålade kort, tändsticksaskar och andra små presenter. Det ger mig stor glädje att få ge vidare det jag fått som gåva, till andra.

Varmt välkommen till Hantverksmarknad i Bryggan på Gullbrannagården.

×