Skrivarkurs 29-31 juli (måndag – onsdag)  

Längtar du efter att skriva eller har något att berätta, men vet inte hur du ska komma igång? Skriver du redan mycket, men känner att du behöver ny inspiration eller hjälp att utveckla ditt skrivande?
Varmt välkommen på en skrivarkurs för dig som vill väcka skrivlusten och hitta ditt språk!

Genom kreativa skrivövningar och textsamtal får du möjlighet att hitta skrivglädjen, närma dig din egen berättelse  och hitta de bästa skrivförutsättningarna. Vi inspireras främst av varandra, men också av kortare texter skrivna av etablerade författare.
Kursen passar både nya och lite mer vana skribenter. Du får lära dig mer om skrivandets hantverk – gestaltning, dramaturgi, struktur och berättarröst.
Kursledare: Lina Mattebo
Lina Mattebo arbetar som redaktör, skribent och personlig skrivcoach i sitt eget företag. Hon är utbildad journalist, och har tidigare jobbat som redaktör på ett bokförlag och som reporter och redaktör på ett flertal tidningar och magasin.

Kurstider: Mån – Tisdag 13.00-16.00 och Onsdag 9.30-12.30

Kostnad: 1 500 kr för tre kursdagar
Anmälan sker till Gullbrannagården 035-241 21 00 eller info@gullbrannagarden.se
(anmälan, begränsat antal deltagare)  

Fotografera med mobilkamera 29-31 juli (måndag – onsdag)  

Lär dig ta bättre bilder med kameran du alltid har i fickan! Lär dig knepen som proffsen använder för att hitta rätt ljus, hur du kan komponera dina bilder för att ge mer balans och hitta vägar för att berätta din historia. I en tredagars-workshop varvar vi teori med praktik där målsättningen är att utvecklas och ha kul tillsammans

Kurstider: Mån – Tisdag 13.00-16.00 och Onsdag 9.30-12.30
Kostnad: 900 kr för tre kursdagar
Anmälan till Gullbrannagården 035-241 21 00 eller info@gullbrannagarden.se
(anmälan, begränsat antal deltagare)

Kursledare: Johan Lundén
Han har under flera år fotat och filmat åt bland annat Gullbrannagården. Du kan se lite av hans foton på hans Instagramkonto, se här

Målarkurs 29-31 juli (måndag – onsdag)     Fullbokad

Kursledare: Åsa Borg
Kurstider:  Mån – Onsd 10.00-13:00 du är fri att disponera Läsarstugan fram till klockan 17.00 på dagarna.

Åsa Borg kommer från Skellefteå i Västerbotten, men bor sedan 1992 i Borås med sin familj. Hon har gått Sundsgårdens konstlinje samt Konstfacks bildlärarutbildning och varit verksam bildlärare sedan 1990-talet.
”Jag ser fram emot att hålla i målarkursen i sommar på Gullbrannagården, där jag delar med mig av tips i färg och form, men där du som deltagare får möjlighet, och tid till eget skapande i valfri färgteknik. Själv målar jag mest i akryl, sådant jag erfarit och vill uttrycka i färg. Det kommer att finnas lite stora akvarellpapper till försäljning, men annars medtager varje kursdeltagare sitt egna målarmaterial. Väl mött  i sommar”  /Åsa Borg.

Kostnad: 1200 kr för tre kursdagar exkl. material.
Anmälan sker till Gullbrannagården 035-241 21 00 eller info@gullbrannagarden.se
(anmälan har begränsat antal deltagare)

Målarkurs 9-11 juli (tisdag – torsdag)

Kursledare: Helena Boberg Oscarson
Kurstider:  Tisdag – Torsdag   14.00 – 17.00 du är fri att disponera Läsarstugan efter kl.17.00 om du vill.

Kom och prova på akvarell med mig, Helena Boberg Oscarsson från Skillingaryd. Jag har målat så länge jag kan minnas! Är kreativ och skapande. Målar akvarell o lite akryl o en del blandteknik. Har gått två år på Mullsjö Folkhögskolas Estetlinje och en del korta kurser.  Jag gillar det färgstarka och vackra och målar gärna detaljerat och föreställande men har de sista åren även hittat det roliga i att bara låta akvarellfärgen rinna och inte ens använda pensel……..utan andra verktyg. Hoppas du vill va med på min kurs! Väl mött!

Kostnad: 1200 kr för tre kursdagar exkl. material.
Anmälan sker till Gullbrannagården 035-241 21 00 eller info@gullbrannagarden.se
(anmälan har begränsat antal deltagare)

×