Nu förbereder vi för fullt för Gullbrannafestivalen. Många husvagnar har rullat in under eftermiddagen och elplatserna är uppbokade men det finns gott om plats för både husvagnar och tält. En liten summering av helgen som gick:

En härlig barnkör sjöng på Gospelveckans avslutningskonsert på lördagskvällen.

Tjejerna Nordahl från Norge hade övat in en dans med ett gäng och var även koreografer! Suveränt snyggt och bra var många kommentarer.

Ett välfyllt skepp fick, förutom underbar barnkörsång och härlig dans, lyssna till en gospelkör som fyllde hela skeppet. Applådåskorna talade sitt tydliga språk, en otrolig kör! Magnus Spångberg som kapellmästare och suveräna musiker var uppskattade av både publiken och kören.

Söndagen firade Gullbrannagården sina 50 år.
För drygt 25 år sedan arbetade en Kärdatös på gården en sommar. En hel del killar från byn var på besök i personalens ”Gula paviljong” och så hände det…… Idag är paret Gustafsson bosatta i Gullbranna, har tre barn och Lisbeth är ansvarig för gårdens bokningar och receptionsarbetet sen snart 20 år tillbaka.  Maken Magnus, bistår gården med sin kunskap i datorer och telefoni, värdefullt!

Intervjuer om gårdens framväxt var intressant att lyssna till under minnenas eftermiddag.  John Westlin berättade , han är en av få som var med i början av 60-talet när gården köptes in. En annan gäst som var med under eftermiddagen var Lennart Johnsson från Lidhult. Han är idag den enda personen i livet som var med i den första Gullbrannakommittén som bildades när gården köptes in. Sonen Torbjörn berättade om bilresan ner över åkrarna, när det lilla skomakartorpet köptes in. Året var 1960 .

Visst är det det gamla föreståndarparet! Ingvar och Maggan Alnervik har inte bara varit föreståndare på gården, de träffades också för många många år sedan på den fantastiska platsen där många har blivit kära i varandra. Anar att det är minst 40 år sedan….

×