I flera år har det varit på tal, och nu blev det äntligen till verkligenhet. Gullbrannagårdens personal åkte på studieresa till Budapest. Mellan den 2-6 oktober hade vi ett fullspäckat schema med besök, sevärdheter, seminarier och förstås…Ungersk mat 🙂
Några av våra härliga medarbetare på Gullbrannagården. Känns HOPPfullt!
Antal som arbetar som målare på Gullbrannagården är född och uppvuxen i Ungern. Han var vår fantastiska guide under resan och vi alla förvånades över all kunskap som Antal besitter. Här berättar han om parlamentet i Budapest.
Gullbrannagårdens gärsexperter intygar att de ungerska ”mattorna” sköts otroligt väl. Och nej, inget konstgräs här inte.
Langos, fläsklägg, knödels, zigenarstek och gulaschsoppa var några av de ungerska rätter som stod på menyn. Här testar vi langos med ost och gräddfil.
Britta Hermansson följde med som föreläsare och talade om ”Yttre tryck och inre vila”. Mycket inspirerande förmiddagar som fick oss att tänka efter och att öppna upp för varandra.
Sista eftermiddagen hade vi fri tid att besöka vad vi ville i Budapest. De flesta av oss (om inte alla?) tyckte att New York Café lät som ett spännande besök. Jag tror inte att någon av oss blev besviken. Otroligt vackert, gott fika och livemusik med fiol och flygel.
Vi tackar för möjligheten att få genomföra denna resa! Stort tack till Rebecca, Albin, Mariola, Kornelia och Lena som höll ställningarna på Gullbrannagården medan vi var borta. På fredag återgår vi till våra ordinarie arbetsuppgifter. Förhoppningsvis ännu lite mer erfarna, bildade och inspirerade än förut 🙂