När Länsstyrelsen hade konferens på gården 27/2 var det vegetariskt, närodlat och ekologiskt som efterfrågades. Vi tycker det är en fantastisk förmån att få besök av så många olika sorters grupper och ingen är den andra lik. Vi hjälper gärna till att skräddarsy ett koncept som passar sällskapet. Totalt var det 160 deltagare på Länsstyrelsens konferensdag.

Till förmiddagsfika bjöd vi på en hembakt strandbaguett med vaccaost, ärtskott och paprika.

Köket VegetarisktLunch Vegestatiskt
Till lunch serverade vi  morotsbiff, kikärtsbiff, broccolipaté, ljummen potatissallad på närodlad, ugnsbakad mandelpotatis med sparris, rädisor, salladslök och ruccola.

Meny köket

Eftermiddagskaffe med hembakt äppelkaka bakad med närodlad äpple.

Äppelkaka närodlat

I veckan som gått har vi vaktmästare Nashat Alkass föreläst på Alpha CE både i Halmstad och Laholm. Här berättar han om Gullbrannagården och hur vi jobbar. Hela föreläsningen skedde på Arabiska då endast 2 pers förstod svenska. Vilken kompetens vår personal har!

Genom Alpha CE kan nyanlända göra språkpraktik på olika företag. Det känns gott att Gullbrannagården kan vara med i detta arbetet med att ta emot språkpraktikanter.

Språkpraktik

På Alpha CE’s nationella Facebooksida skrev ett mycket fint utlåtande:

”När man möter eldsjälar som Nashat, vaktmästare, på Gullbrannagården förstår man att det finns hopp om en bättre framtid. Tack för ditt fantastiska engagemang och din insats när det gäller att ta emot våra deltagare som språkpraktikanter! ”

×