I strålande sol har NA, Anonyma Narkomaner sitt årliga konvent på Gullbrannagården. Det är fullbelagt i alla bäddar och ett flertal tält och husvagnar fyller också campingen. Närmare 700 personer besökte konventet under Pingstafton och för många var höjdpunkten strandmötet i strålande sol under eftermiddagen.

Från NA:s hemsida ”Anonyma Narkomaner är en gemenskap eller förening av män och kvinnor för vilka droger blivit ett allvarligt problem, vi möts regelbundet för att hjälpa varandra att förbli drogfria och finna ett nytt sätt att leva utan droger.

Det mest centrala i Anonyma Narkomaner är NA-möten. I Sverige har vi över 400 NA-möten i veckan, i världen ca 55 000. På dessa NA-möten får beroende världen över chansen att ta del av varandras styrka, hopp och erfarenhet av att leva drogfritt i NA’s program för tillfrisknande. Genom att träffas regelbundet odlar vi kontakter med andra drogfria beroende och vi kan på så sätt ta del av varandras erfarenheter av att leva drogfritt och finna ett nytt sätt att leva.”
Undertecknads egen kommentar är: Ni är mina hjältar! Arbetar i tolvstegsprogrammet, hjälper andra och har en ödmjuk hållning till livet och Era medmänniskor.

Husvagnsklubben gemenskap har under många år varit trogna besökare under Pingsthelgen, och likaså i år kom ett gott gäng. Middagen på lördagskvällen intogs i Ankaret eftersom det riggades för NA:s musikfest i matsalen. Klubben har funnits i ca 38 år tror undertecknad och beskrivningen av klubben är :
”Husvagnsklubben Gemenskap består av vänner med en kristen livssyn och finns i södra delen av Sverige.”

En gemenskap där det är många glada skratt och människor verkar trivas både med varandra och med husvagnslivet, är min spontana kommentar.

Bloggen uppdaterad av: Ewa Bylander

×