Utställning med Eva Melin 14-18 juni i Bäckasalen

Jag bor i Jönköping där jag arbetar som språklärare. Jag hämtar inspiration från naturen och årstidernas skiftningar i mina akvareller.
skolan började jag tidigt att leka med pensel och vattenfärg och jag har målat akvarell ca 10 år. Några tavlor är till salu. Kanske vill du beställa
ditt favorit motiv.
På min fritid musicerar jag och ägnar mig åt min trädgård. E.c.melin63@gmail.com

 

Vernissage med Andreas Joakimson och Sara Sveder

Midsommardagen 25 juni kl.14.00-18.00
Utställningen pågår i Bäckasalen 25 juni – 17 juli

   
En fotoutställning utöver det vanliga. Andreas ställer ut tillsammans med sin syster Sara Sveder.

Andreas Joakimson
Jag bor i Kaxholmen norr om Huskvarna tillsammans med min familj. Till vardags arbetar jag som Ungdomskonsulent och Projektledare för Gullbrannafestivalen på SAU i Jönköping och frilansar som fotograf på fritiden.
Mitt fotograferande satte fart under gymnasiet och har sedan dess funnits med i livet. 1999 startade jag mitt fotoföretag och uppdragen har varit många och varierande. Jag försöker alltid ha kameran med och nära till hands.
Fotograferandet blir en ventil när man jobbar med andra projekt och jag önskar att mina bilder ska uppmuntra och förmedla frid och att man ska få upp ögonen för skapelsen. Mina bilder är ofta skapade utifrån en längtan, en idé som jag burit med mig och sedan förverkligat i rätt stund. Det ska bli mycket roligt att ställa ut på Gullbrannagården i sommar tillsammans med min storasyster Sara. Det kommer bli olika sorters naturmotiv där många är kopplade till kustlandskapet.
http://joakimson.se  https://www.instagram.com/andreasjoakimson/

Sara Sveder
Jag är fru, mamma, mormor och förskollärare, i mina bästa år och jag bor i Månsarp.
Jag är en person som älskar vackra saker. Det kan vara ett smycke, en rund slät sten, en tavla, en gammal porslinstallrik, en blomma eller en solnedgång. Det behöver inte alls vara dyrt och exklusivt. Det vackraste kanske till och med finns precis framför oss helt gratis, i naturen.
2016 drabbades jag av utmattningssymptom och i samband med det fick jag en kamera av min man. Detta blev min ventil, mitt sätt att läka och återhämta mig. När jag fotar är jag helt i nuet, det finns inget annat än motivet jag har i linsen. För mig är det en så fantastisk och betydelsefull känsla.
I fotograferandet ser jag även storheten i Guds skapelse. Jag känner mig väldigt nära Skaparen och ibland kan jag uppleva att bilderna liksom ”talar” till mig. Det resulterar i att jag kombinerar fotot med en text, vilket för mig ger ytterligare en dimension till bilden. Så naturen är mitt motiv och särskilt det lilla i det stora.
Jag är ingen fotograf; jag kan inget om slutartider och inställningar, jag går helt enkelt bara på känsla. Jag fotograferar för mitt eget välbefinnande och kan det glädja någon annan så är det en jättestor bonus för mig, vilket gör mig så glad och tacksam.
Att få ställa ut mina bilder på Gullbrannagården tillsammans med min bror känns verkligen roligt och spännande.
Välkommen att göra ett besök!

Vernissage med Kenneth Sjöö

Fredag 22 juli kl. 16.00-21.00
Utställningen pågår i Bäckasalen 22 juli – 7 augusti

Vernissage i Bäckasalen av Kenneth Sjöö. I över 45 år har Kenneth Sjöö från Ljungby varit konstnär. Kenneth Sjöö utbildade sig till konstnär genom korrespondensstudier och under resor till olika platser och är autodidakt. Hans konst består av stilleben, figurskildringar, landskap och gatumotiv från Ljungby samt naturmotiv i olja, akvareller, blyerts eller tusch och grafiska bilder.

Sommarveckor

×