Uppdaterad 2021-07-11

Det är med stor glädje vi på Gullbrannagården och Sport for Life kan hälsa hela familjen välkommen till sportveckan under vecka 28.
Planeringen är i full gång där vi i och med kommande restriktioner ser möjligheter att genomföra en hel del aktiviteter för både vuxna och barn. Självklart vidtar vi åtgärder för att genomföra en så säker vecka på alla sätt och vis för både instruktörer och deltagare.

Det är turneringar, lopp, motionspass och många ledarledda aktiviteter att pröva på. De olika aktiviteterna är måndag- fredag och under lördagen kommer det vara lite olika tävlingar för de som vill vara med.

KLICKA HÄR för att ladda ner hela Sportveckans program

Här är länk till anmälan. Från söndag kl.14.00 går det att anmäla till måndagen och tisdagens sporter. 

Söndag 11 juli

16.45  Informationsträff/frågestund för veckan i Bryggan (1 representant /familj)

17.00-20.00 Sportreceptionen öppen

Från kl 14.00 på söndagen, den 11 juli, går att anmäla sig till de olika aktiviteterna måndag – tisdag. Nytt är att antalet inte är begränsat utan vi försöker att tillgodose allas önskemål. På tisdag eftermiddag öppnar anmälan till aktiviteterna på onsdag-fredag

Ledare

Johan Lagerbeck, Sofia Sandström och Emma Iversen kommer att hålla ihop sportveckan tillsammans med ett gäng härliga ledare.

Fotbollsskola med Oscar Perdsjö och ett härligt ledargäng

Måndag-Fredag

7-9 år    11.30 – 13.00
10-12 år    9.30 – 11.00
13 år —  14.00 – 15.30

Till fotbollsskolan är det föranmälan, följ länken så kan du anmäla här.
Minimiantal i en grupp är 15 personer.
Få tips och trix och förbättra din spelteknik. De duktiga fotbollsinstruktörerna har många års fotbollserfarenhet, vissa som spelare och andra som tränare, så du får därför råden från säker källa. Fotbollsskolan är måndag – fredag och under fredagen blir det en mindre turnering och prisutdelning.

Det är ca 2 km till Trönninge IP, vars fotbollsplan vi använder för fotbollsskolan. På grund av Covid-19 finns ingen buss denna sommar utan alla tar sig dit på egen hand

Priset för fotbollsskolan på 600:- inkluderar; T-shirt, Diplom och dessutom ett sportveckan-band som gäller för alla andra aktiviteter, värde 300 kronor.

Innebandy med Johan Bernhardsson och Alfred Sandström

Johan började spela innebandy 1976 i Immanuelskyrkan i Jönköping. Han har själv varit elitspelare i JIK med 6 st. SM-medaljer, är utbildad elittränare och har tränat damlag på elitnivå, men även herrar. Johan har varit distriktslagskapen för Smålands IBF och förbundskapten för U19 Dam. Johan har under cirka 20 års tid utbildat tränare både på distrikts- och förbundsnivå. Han kommer under sportveckan att utveckla och jobba med teknik och fysik som t ex snabbhet, då innebandyn är en snabb och kvick sport, ni vet –  ”Hinner du inte med, är du inte snabb nog!” Givetvis kommer det att bli mycket spel!
Medhjälpare är Alfred Sandström som gått på innebandygymnasiet (RIG) i Umeå och kommer att i höst spela i SSL tillsammans Mullsjö AIF.
Varmt välkomna till en fantastisk innebandyvecka!

Frisbeegolf med Fredrik Widehäll

Fredrik har spelat frisbeegolf sedan 1998.
Fredrik har alltid haft stort intresse för sport och tävlat i många sporter. Men av alla sporter är det frisbeegolf som han brinner mest för och ser frisbeegolf som en sport som alla kan utöva.

Beachhandboll med Johan Hugosson och Elma Kjellin

Traditionen med beachhandboll på stranden fortsätter! I år med Johan och Elma som ledare. Johan är en glad handbollsförälder  och en hängiven handbollssupporter från Alingsås som älskar beachen. Sand mellan tårna, vinden i håret med handbollen i handen är livet.
Elma är erfaren beachhaåndbollspelare på gullbrannaplanen där hon i princip växt upp under tidigare års sportveckor. Elma är aktiv handbollsspelare och älskar att på somrarna få spela på beachen.

Beachvolleyboll med Ulric Svensson


Ulric Svensson är en av sveriges främsta coacher inom Beachvolleyboll. Han var förbundskapten i över 10 år och har deltagit vid två olympiska spel, tre världsmästerskap, sex EM samt rest runt på världstourerna och deltagit på över 100st FIVB World Tour arrangemang.
Idag är Ulrik tränare vid Beach Center i Göteborg där han tränar både erfarna och mer oerfarna spelare.
Ulriks förmåga att sprida sin passion för sporten är unik och vi utlovar en rolig stund på beachvolleyplanerna denna vecka.

Cykling med Anders och Fride Olin
 

Anders Ohlin: Började cykla i skogen för 7-8 år sedan när barnen började på MTB-träning. Det är en skön motionsform att susa fram på vindlade stigar i skogen och njuta av naturen. Hela familjen cyklar och vi gillar att utforska nya platser och stigar. Ofta blir det en längre tur med fika i ryggsäcken. Sedan ett par år tillbaka är jag ledare i Hallby MTB i Jönköping. Under sportveckan kommer hela familjen Olin hjälpa till med MTB. Fokus under veckan kommer att vara att alla ska ha roligt och bli bättre på att cykla.

Streetstrider tillsammans med Anna

En rolig cykelträning i grupp för alla som är 13 år eller äldre. Fina vyer, fysisk träning och otroligt roligt. Anmäl dig till denna fantastiska träningsmetod och se området runt Gullbrannagården på köpet.

OCR- Hinderbanelöpning med Richard och Tini Kjellin med familj 

Vi har i år glädjen att introducera OCR-löpning på sportveckan med familjen Kjellin. De började med OCR-löpning under åren 2018/19 och är sedan dess fast. De har hunnit med att representera Sverige i både med EM i Polen och VM i London. Alvin som började 2019 blev etta på det inofficiella svenska mästerskapet 2020 för åldrarna 10-15 år. Familjen blickar nu fram emot sportveckan på Gullbranna men ska innan det delta vid Riksmästerskapet i Eskilstuna den 3 juli där Tini och Alvin ska delta. Rickard är familjens största supporter och är ständigt med som kameraman men i bland även som löpare.

OCR står för Obsticle Course Race (Hinderbanelöpinning) har sitt urspring från armén men är numera en del av Svenska Friidrottsförbundet. OCR på Gullbranna kommer kunna utövas av alla åldrar då vi anpassar banan efter ålder samt delar in grupperna i tre åldersgrupper 13år och uppåt-, 10-12år och 6-9år. Man kommer få prova olika typer av hinder och springa mellan dem. Hinder kan bestå av att välta däck, krypa under häckar, hoppa över bockar. Hänga i ringar, klättra i stegar, passera bäcken, bära däck i havet, forcera sanddyner, gå på olika balans hinder, lyfta atlasernas, klättra i rep, klättra i ninjabana, klättra över väggar, kasta spjut, dra däck, åka mini vatten slide, bära dunkar och mycket mer.

Gympa med Anna Carlsson Sigstedt

 
I över femton år har Anna har varit gympaledare för både barn och vuxna inom Friskis&Svettis Stockholm. Hon leder främst vanliga gympapass, men även Core och intervallpass. Det senaste året har hon även börjat leda pass där barn och vuxna tränar intervallpass tillsammans. Anna drivs av att så många som möjligt ska hitta sin rörelseglädje utifrån sin nivå. På sportveckan kommer Anna leda morgongympan som kommer variera mellan gympapass och Tabata. Passen kommer vara utformade så det passar både nybörjare och de som är träningsvana. 

Orientering & Löpning med Niclas Carlsson 

 
Niclas växte upp med Orientering, Löpning, Längdskidåkning i Roslagen med intensivt tränande och tävlande som senare ledde till en period av ultralopp i grupp och enskilt exempelvis Swiss Alpine Marathon (bästa svensk 3 ggr), Multisport ett par år i lag, och Jägarutbildning i Arvidsjaur.  Senaste 5 åren har Niclas varit tränare i Orientering för barn i OK Ravinen i Nacka och tränat i löpskolning. På Sportveckan kommer Niclas göra sitt yttersta för att deltagare ska öka sina orienterings- och löparfärdigheter för att få mer glädje i skog och mark, och minska skaderisker och om man så vill öka sina prestationer.

Gör ditt första runstreak under Sportveckan!
För dig som inte brukar springa. Joggning. Kort sträcka. Långsamt tempo. Alla åldrar. Med Johanna Svensson.

Definitionen på runstreak enligt Runners International: Spring minst en ”mile”, (dvs en engelsk mil = 1,61 km), inom varje kalenderdygn”. Tänk om Sportveckan 2021 får innebära ditt första runstreak! Det här är till för dig som bara vill komma igång med din dag och få en morgonupplevelse.
Två dagar i rad räcker för ditt första runstreak! Möjligheten finns under Sportveckan från måndag till lördag. Johanna leder nu alla som vill göra ett runstreak, om än bara för några dagar. Rundan är 1,61 km. (Fler varv om någon vill).
Fun fact 1: Att springa varje dag fanns inte på kartan för Johanna för några år sedan. Snart är hon uppe i 365 dagar i rad.
Fun fact: Världsrekordet i runstreak innehas av brittiske Ron Hill som stannade på 52 år och 39 dagar.

Dans med Elsa Bylander

Tennis och styrkelyft med Arvid Sandström

Priser för veckans aktiviteter är:
Veckoband barn 300 kr, endagars pass 80 kr
Gullbrannaloppet 400 m  30 kr
Gullbrannaloppet 1,5 km och 5 km 50 kr
T-shirt 150 kr
Fotbollssskolan , förskottsbetalning 600 kr (då ingår veckoband och T-shirt)

Vuxenaktiviteter
Vi avvaktar lite med aktiviteter för vuxna

Ett typiskt dagsschema, måndag – fredag, ser ungefär ut enligt följande:

07:30 Morgonjogg för vuxna
08:30 Morgongympa för vuxna
09:30 Fotbollsskola för mellangruppen
11:00 Innebandy för de mellan 10-13 år (inomhus)
11:30 Fotbollsskola för den yngsta gruppen
11:30 Streetstridertur för de över 13 år
14:00 Fotbollsskola för den äldsta gruppen
14:30 Pass 1 med sportaktiviteter
16:00 Sportlekis för de mellan 3-6 år
16:00 Pass 2 med sportaktiviteter
ca 18.00 – 19:00 Kvällsaktiviteter   Tipsrunda måndag kväll och våffelservering, Gullbrannaloppet onsdag kväll och Båtrace fredag kväll
22:00 Kvällsandakt

Ingen dag är den andra lik under sportveckan och veckoschemat för hela veckan är inte helt klar. Så fort det är klart så presenteras det här på hemsidan.

Sidan uppdateras hela tiden så följ oss här

Sportveckan i samarbete med Sport for life

Sommarveckor

×