Varmt välkommen till goda samlingar!

  • Anmälan görs via länk vid önskat datum eller i Gullbrannagårdens reception. Begränsat antal platser
  • Priset är 125 kr och då ingår frukost eller en god smörgås samt kaffe och en liten kaka vid alla tillfällen


Torsdag 9 juli kl 21.00
Nattmacka för män  ”Från yrkesofficer till präst” Krister Kappel

Anmäl dig till Nattmacka med Krister Kappel här

Krister Kappel är kyrkoherde i Järfälla församling. Han löser Melodikrysset i realtid i sin blogg varje lördag och har då 40-80 000 sidvisningar på en dag. Nu är det snart uppe i 18 miljoner sidvisningar sen starten för drygt 10 år sedan!
Som f.d. yrkesofficer, erfarenhet från Afghanistan och som präst i Thailand efter tsunamin har Krister haft kurser under många år i krishantering. Han är en man med många bollar i luften och är VD för Järfälla församlings förvaltningsbolag, men är också prästen som besöker den lokala puben varje vecka och möter människor.
”Jag har velat bli präst sedan jag var jätteliten men trodde inte att mina betyg räckte, så jag blev yrkesmilitär. Men 1992 började jag plugga till präst och har inte ångrat mig en sekund. Det är mycket roligare än vad jag väntat mig. Att sätta ord på det man innerst inne känner och se hur det landar i andra människor är helt fantastiskt.”
http://kyrkoherdenstankar.blogspot.com/

Torsdag 16 juli kl.21.00
Nattmacka för män
”Mitt val. Om Stampen, medierna och boken som förändrade allt” Tomas Brunegård

Anmäl dig till Nattmacka med Tomas Brunegård här

När Tomas Brunegård som 33-åring blev vd på Göteborgs-Posten påbörjade han en händelserik resa. Under sina sjutton år som chef på G-P och Stampenkoncernen genomdrev han stora förändringar. Beundrad men också ifrågasatt stod han i spetsen för flera spektakulära uppköp, bland annat av VLT och Centertidningar.
Men mitt i karriären, precis fyllda 50, lämnade Tomas Brunegård sitt toppjobb och tog flygcertifikat med sikte på att bli hjälpflygare i utvecklingsländer. Samtidigt förändrade finanskrisen och digitaliseringen spelplanen för tryckta medier. När turbulensen runt Stampen var som värst var han med sin fru och dotter på uppdrag i Papua Nya Guinea. En annan resa hade börjat.
Vi får också veta mer om uppväxten i pingstkyrkan och tidningen Dagen, hans första år som chef för svenska Burger King och arbetet som ordförande, först för Tidningsutgivarna och senare för tidningarnas världsorganisation, WAN-IFRA. Tomas berättar om sitt liv, sin livsfilosofi och den stora fråga som ledde fram till hans val att helt byta livsspår: Vad gör jag med resten av mitt liv?

Torsdag 23 juli kl.21.00 
Nattmacka för män ”Om vad jag har gjort med livet – och om vad livet har gjort med mig…” Bernth Antonsson

Anmäl dig till Nattmacka med Bernth Antonsson här

Onsdag 29 juli 20.00
Nattmacka för både män och kvinnor 
”Flickorna som sprang – om människohandelns bortglömda ansikte” Simon Häggkvist
OBS! Kostnad 150 kr/person.

Anmäl dig till Nattmacka med Simon Häggkvist här

Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad och Flickorna som sprang. Han arbetar även som polis specialiserad på människohandel för sexuella ändamål i Människohandelsgruppen vid Nationella Operativa Avdelningen (tidigare Rikskriminalpolisen). Utifrån sina böcker kommer Simon att tala om den typen av sexhandel som många gånger glöms bort i vårt samhälle. Det handlar om hur unga tjejer och killar uppvuxna i Sverige och med ett på ytan bra liv dras in i prostitutionens klor, om de män som hänsynslöst utnyttjar dem och om samhällets oförmåga att bekämpa denna problematik. Kom och lyssna på en ögonöppnande föreläsning där Simon ger oss en inblick in i en värld som få människor har någon kunskap om.
Vänligen observera att föredraget inte lämpar sig för barn.

×