Under tre dagar kan man se och handla mycket fint hantverk i Bryggan på Gullbrannagården. Här är några av utställarna som är med under hantverksmarknaden.

Öppettider

Torsdag 15.00-19.00
Fredag 15.00-19.00
Lördag 15.00-19.00   och efter kvällsmötet ca 20.30

EvaStinas KERAMIK
En verkstad i det lilla formatet, dit jag flyr när inspirationen infinner sig.
Det blir mest bruksting, men även prydnader och figurer till hem och trädgård. Allt i stengods, som är tätare och starkare än lergods, samt maskindiskbart.
Jag experimenterar mycket med glasyrer för att få fram nya färger och effekter.
För den som önskar går det bra att besöka min verkstad efter ök. Tel 0703101362.
Instagram: evastinas_keramik_torekov

Marianne Classon , Dalsjöfors.
Har hållit på med hantverk i många år och jobbat som sömmerska. Syr trikåmössor till barn o vuxna. Syr också förkläden och gör lite smycken bla. Säljer via webbshoppen: www.bannorlunda.se. Slöjdmässor, lite torg och på Gammelgården

Monica Fasth, Fiskebäck Västra Göteborg.
Violinhantverk är min ateljé. Där syr, stickar och virkar jag praktiska saker att använda i vardagen. Accessoarerna tovade broscher, halsband och armband. Broschen ”Fantasi” hör till favoriterna, där jag får använda min kreativitet och skaparglädje. Jag använder även min brodyrmaskin för att ta fram roliga mönster på olika produkter som väskor, hjärtan m.m. Jag broderar även tavlor av kort som jag tagit eller fått på annat sätt. Titta gärna på Instagram 12Violin.

fasth-2  fasth  apor

Anna-Maj Christiansson, Västra Frölunda
Jag promenerar utmed våra, och några av våra grannländers stränder, plockar upp det som storm och vågor fört iland och återanvänder detta tillsammans med en och annan rostig skruv.

trä-hantverk

Evert Andersson
Jag har lång och gedigen utbildning och erfarenhet, efter att ha arbetat som möbelsnickare i 50 år. Jag tillverkar samtliga träprodukter med undantag för trätavlorna.  Samtliga produkter från Träbiten är tillverkade i massivt trä från noga utvalda träslag. Träbitens affärsidé är att tillverka flexibla träprodukter av högsta kvalitet. För att nämna ett exempel, alla pallar och stegar är ihopfällbara och möjliga att hänga upp på väggen. Hemsida, följ länken
cdhylla1   stegpallstor      stege3

Smycken i Retroporslin -Susanne Hammarkvist
Susanne Hammarkvist skapar smycken av återvunnet porslin, från 50-70-talet. se mer på facebook och hemsidan följ länken

Susanne Hammarkvist gör smycken av gamla kaffekoppar och fat. Men det funkar inte med vilket porslin som helst.  Hon föredrar att jobba med 40- 50- 60- eller 70-talet. Det lite äldre porslinet har ofta finare motiv men det är också av bättre kvalitet och är lättare att jobba med, säger Susanne. Hon är ständigt på jakt efter nya tallrikar och koppar med fina mönster.

    
Sara Sveder, Månsarp
Jag har alltid haft ett behov av att skapa och älskar olika estetiska uttryck. På sista tiden har det handlat om fotografering. Det har blivit en passion, en ventil och ett sätt att tanka energi. I naturen känner jag mig nära Skaparen och ofta ”talar” mina bilder till mig. Därför kombinerar jag gärna mina foton med en text eller ett ord, vilket ger ytterligare en dimension. Det kvadratiska formatet kommer ifrån att jag är en flitig ”instagrammare” (följ gärna mig på @sarasveder). Jag kallar mig inte fotograf och jag har en väldigt enkel kamera, men för mig handlar det mycket om att fånga ljuset, det enkla nära mig och framförallt i naturen.

På sommaren har jag även en ”sommarhobby”; att gjuta betong. Min favorit är mina småhus som kan dekorera trädgården men kan även skapa ett stilleben inne. Även ljusstakarna är användbara och lättplacerade. Varje trädgård behöver även ett fågelbad, eller hur?!

Charlotte Eklund
Med förkärlek för retrotyg och återbruk skapar jag unika produkter. Dessa vill jag ska ha en funktion för kunden. Tex korgar, kuddfodral och tygkassar.
 

Eva-Britt Oderhem Lie
Jag arbetar med och blandar mycket av måleri, collage och broderi. Jag älskar att bilder från förr kan bli något nytt i mina händer. Jag vill att mina bilder får väcka minnen, längtan och hopp. Jag gör både bildkonst, böcker och mindre hantverksprodukter.

Lotta Nordling
Kullaharmoni säljer bra ullkläder av fin merinoull. De tunna tillverkas i Sverige och Tyskland och de tjocka i Nya Zeeland. De sistnämnda hittar du bara hos Kullaharmoni i hela norra Europa.Ull håller dig lagom varm när det är kallt och ser till att du inte svettas när det är varmt.Kullaharmoni säljer även hudvårdsmärket A’vera med aloevera och mineraler från Föda havet. De tillverkas i Israel.

     

Varmt välkommen till Hantverksmarknad i Bryggan på Gullbrannagården.

×