Varmt välkommen till goda samlingar!
Anmälan görs via länk vid önskat datum eller i Gullbrannagårdens reception.
Begränsat antal platser.
Priset är 120 kr och då ingår frukost eller en god smörgås vid alla tillfälle samt kaffe och kaka.

Programmet uppdateras kontinuerligt så titta in med jämna mellanrum.

Tisdag 25 juni kl 21.00 
Nattmacka för både män och kvinnor
”Bottenkänning – När drömmarna spricker och livet rammar en med full kraft” med Fredrik Lignell, pastor Ryttargårdskyrkan
Anmälan görs här

Samtidigt som Fredrik och Sus tonårsdotter Jonna blir gravid insjuknar hon i svår depression. På några få månader omkullkastas livsdrömmar och förhoppningar och ett stillsamt radhusliv förbyts i kaos.
Medan Jonna blir sämre och medicineras med tung psykofarmaka fortsätter Fredrik predika de goda nyheterna i kyrkan. Men när hans mamma avlider och Jonna läggs in på psykiatrisk klinik går det till slut inte längre. Var det så här det skulle bli? Har de inte fått sin beskärda del av mörker nu? Och varför är Gud tyst?
Kom och lyssna till Fredrik Lignell när han utifrån sin bok Bottenkänning berättar om att vara pappa till en dotter som skär sig, om låsta psykiatriavdelningar och om skräcken över att allt ska gå sönder och aldrig bli helt igen. Det är samtidigt en hoppfull berättelse om att fortsätta tro, om glädjen att bli morfar vid 42 och att försonas med livet så som det blev.
Fredrik Lignell, är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping.

Torsdag 11 juli kl 21.00
Nattmacka för män ”Jag fick min revansch” med Niclas Ivansson
Anmälan görs här


”Glåporden, knuffarna och den psykiska utfrysningen under nio år i grundskolan gjorde så ont att Niclas Ivanssons undermedvetna valde att glömma. På riktigt. Därför kunde han på riktigt inte förstå varför hans känslor började löpa amok när han ryckt in för att göra lumpen.
– Den första tiden skulle ju befälen trycka ner en, och det gjorde så ont. Plötsligt började jag få konstiga flashbacks och minnesbilder i huvudet. Det blev bara värre och värre, säger Niclas.
Han berättade inte för någon om sitt inre kaos. Däremot började han skriva om sina känslor. Några korta meningar här och där, ibland lite längre stycken, som sakta men säkert växte till ett helt kompendium.”
Niclas väste upp med ständig mobbning och ständig utfrysning. Idag använder han sin erfarenhet till att hjälpa och stödja andra.

Lördag 13 juli kl 9.00
Kvinnofrukost 
”Från att förtränga till att förlåta” med Jeanette Alfredsson
Anmälan görs här

Vad betyder det för dig själv att förlåta någon som gjort dig orätt? Jeanette delar med sig av erfarenheter från sin uppväxt i ett hem med alkoholmissbruk.

Onsdag 17 juli kl 21.00
Sommarnatt för kvinnor Nåden blommar i nödens kaos” med Katta Carlsson
Anmälan görs här

En kväll varvad med en kvinnas berättelse om sitt liv, och videoklipp med hennes dikter, bland annat från Poetry slam tävlingar.
Katta har tävlat i Poetry slam sedan 2011 och varit med i SM sex gånger. Hennes dikter är inte enligt konstens alla regler, utan direkt från livet, precis som berättandet. Det är död, sex, våld, missbruk, sjukdom, psykiska problem och mörker. Men det är också underbart. För det handlar även om hur Pappa Gud kan förändra. Kanske du längtar efter en förändring i ditt liv? Kanske denna kvällen är något för dig?
Men om du tycker att du redan kan allt, att du aldrig har gjort bort dig och aldrig har misslyckats, ja då är nog detta inget för dig. För här sitter det bortsprungna fåret i den taggigaste busken och den förlorade sonen i den största grisbajshögen… Här blommar nåden i nödens kaos.
Vågar du komma :)?

Torsdag 18 juli kl.21.00
Nattmacka för män
Marcus Olson
Anmälan görs här


Tisdag 23 juli kl.21.00 

Nattmacka för män ”Så knådar Gud en smålänning” Åke Samuelsson
Anmälan görs här


Åke berättar ärligt och uppriktigt om sitt livs höjdpunkter och botten napp. Han har medverkat under många år som talare på Hönökonferensen och har en alldeles unik förmåga att fängsla både barn och vuxna. Åke är skapare av Munken & Kulan. Åke Samuelsson är pastor, författare och berättare.

Tisdag 30 juli 21.00
Nattmacka för både män och kvinnor
”Berättelser från nollpunkten – när det döda får liv igen” Pehr Hellberg
Anmälan görs här

Pehr delar berättelser från livet som fängelsepräst och själavårdare.

×