Gullbrannagården har ett gäng härliga utställningar och vernissager under sommaren. Läs mer om sommarens utställare och besök oss gärna. Kontakta Gullbrannagården på info@gullbrannagarden.se eller på 035 241 21 00 om du har några frågor kring sommaren utställningar.

Vernissage med Lars Rudebjer

Midsommardagen kl. 14.00-19.00
Utställningen pågår från den 20 juni – 11 juli

Lars Rudebjer är en etablerad illustratör sedan många år, huvudsysslan har varit barnböcker och skolböcker. Han har illustrerat mer än 50 bilderböcker, både med egna och andras texter. Det senaste året har Lars satt av tid till akvarellmåleri, vilket alltid legat honom varmt om hjärtat. Lars har också utgivit en fotobok med naturmotiv. Under vernissagen finns det möjlighet att se resultatet av Lars verk med penseln och även köpa högkvalitativa tryck av dessa akvareller. Utställningen finns i Bäckasalen 20 juni till 11 juli. 

Vernissage med Kenneth Sjöö & Birgitta Ahlberg Larsson

Söndag 12 juli kl. 14.00-19.00
Utställningen pågår i Bäckasalen 12 juli – 2 augusti

Vernissage i Bäckasalen av Kenneth Sjöö och Birgitta Ahlberg Larsson. I över 45 år har Kenneth Sjöö från Ljungby varit konstnär. Kenneth Sjöö utbildande sig till konstnär genom korrespondensstudier och under resor till olika platser och är autodidakt. Hans konst består av stilleben, figurskildringar, landskap och gatumotiv från Ljungby samt naturmotiv i olja, akvareller, blyerts eller tusch och grafiska bilder.

Birgitta Ahlberg Larsson använde sig av akrylakvareller och hon arbetar mycket med vatten/målarmedium på canvasduk. ”I bakgrundens färgytor är det kanske gestalter som pockar på uppmärksamhet, på väg mot mig eller från mig det låter jag gärna dig som betraktare avgöra. När gestalterna inte träder fram och vill vara där finns växtrikets former med frihet och färgglädje.”

×