Varmt välkommen till goda samlingar!

  • Anmälan görs via länk vid önskat datum eller i Gullbrannagårdens reception. Begränsat antal platser
  • Priset är 130 kr och då ingår frukost eller en god smörgås samt kaffe och en liten kaka vid alla tillfällen

Tisdag 28 juni  kl.21.00 Nattmacka för både män och kvinnor
“Från oväntat håll”

Britta Hermansson, anmälan följ länken


Torsdag 14 juli kl 21.00
Nattmacka för män  ”Från yrkesofficer till präst” Krister Kappel

Anmäl dig till Nattmacka med Krister Kappel här

Krister Kappel är kyrkoherde i Järfälla församling. Han löser Melodikrysset i realtid i sin blogg varje lördag och har då 40-80 000 sidvisningar på en dag. Nu är det snart uppe i 25 miljoner sidvisningar sen starten för drygt 12 år sedan!
Som f.d. yrkesofficer, erfarenhet från Afghanistan och som präst i Thailand efter tsunamin har Krister haft kurser under många år i krishantering. Han är en man med många bollar i luften och är VD för Järfälla församlings förvaltningsbolag, men är också prästen som besöker den lokala puben varje vecka och möter människor.
“Jag har velat bli präst sedan jag var jätteliten men trodde inte att mina betyg räckte, så jag blev yrkesmilitär. Men 1992 började jag plugga till präst och har inte ångrat mig en sekund. Det är mycket roligare än vad jag väntat mig. Att sätta ord på det man innerst inne känner och se hur det landar i andra människor är helt fantastiskt.”
http://kyrkoherdenstankar.blogspot.com/

Lördag 16 juli 9.00 Kvinnofrukost, anmälan
Erika Bergman, Örebro   ”Mitt liv går i tusen bitar”’
I föreläsningen ”Mitt liv går i tusen bitar” delar jag min berättelse om att leva med utmattning, dödsångest och panikångest. Om kampen, sorgen och förlusterna… Men också om hoppet, drömmarna och vägen igenom. Jag varvar min personliga berättelse med forskning.
Anmälan dig till kvinnofrukost med Erika Bergman här .

Torsdag 21 juli kl.21.00 “Evangeliet enligt Expressen: Om Gud i kvällspressen”
Nattmacka för män
med Joel Halldorf
Joel Halldorf är författare, medarbetare på Expressen Kultur och professor i kyrkohistoria vid Enskilda Högskolan Stockholm.
Han har  utkommit med en rad böcker, bland annat Gud: Återkomsten och Gud: Jakten. Hans senaste bok heter Kvällstidningsteologi: 2010–2020 från populism till pandemi
Anmäl dig till Nattmacka med Joel Halldorf här

Joel Halldorf

Lördag 23 juli 9.00 Kvinnofrukost  , anmälan
Carolina Johannson, Zoe Hoop    “Våga tänk större”
I mars 2020 lanserade Caroline Johansson det kristna smyckesföretaget ZOE HOOP. Sedan har det gått i raketfart. Smyckena har synts bland annat i VOGUE, ELLE och visats på modeveckorna i New York, Paris. 2022 inleddes med en inbjudan att dela sitt vittnesbörd med spelarfruarna under Super Bowl i Los Angeles.
På vår frukost kommer du få höra den spännande berättelsen om ZOE HOOP, bli inspirerad, få nycklar, tips och digitala strategier som fungerar.
Facebook och IG: @zoehoopjewelry
Anmälan sker via denna länk.

Torsdag 28 juli kl.21.00 
Nattmacka för män ”Om vad jag har gjort med livet – och om vad livet har gjort med mig…” Bernth Antonsson

Anmäl dig till Nattmacka med Bernth Antonsson här

Lördag 30 juli kl.9.00
Kvinnofrukost “Astrid Lindgrens brevvän berättar”
När Sara Schwardt var 12 år skrev hon ett brev till Astrid Lindgren. Det blev början på en lång brevväxling om Gud, kärlek och relationer – och om hur svårt det är att vara människa ibland.”  Anmälan

Under 30 år med start i början av 1970-talet brevväxlade Astrid, född 1907, med Sara, född 1958. Att det skiljde 50 år i ålder bekom ingen av dem. Dessa drygt 80 brev visar en mindre känd sida av Astrid Lindgren men också hur viktigt det är för en ung människa att bli sedd och bekräftad under de kanske mest sårbara åren i livet.

“Våren 1971 är Sara 12 år och vill två saker, rymma och få en filmroll. Genom Kamratposten hittar Sara adressen till Astrid Lindgren, hon hade kommit på att Astrid kanske kunde ordna en filmroll. I sitt brev passade Sara på att leverera en del synpunkter hon hade på Astrids filmer.”
Astrid svarade. Lika rakt som jag hade tyckt det jag hade tyckt, lika rakt svarade hon vad hon hade tyckt om det jag tyckt. Jag läste brevet och sedan rev jag det i småsmulor och spolade ner det på toaletten…. Så här hemskt fick det bara inte vara. Jag var tvungen att göra något. Så jag skrev ett nytt brev.”
Anmälan sker via denna länk.

Fredag 5 augusti 21.00
Nattmacka för både män och kvinnor
“DET INGEN ANNAN VET – en kväll om våra hemligheter, goda och svåra” Liselotte J Andersson

Liselotte J Andersson är författare, krönikör, pastor och en erfaren själavårdare
Hon kommer från Bohusläns pärla, Marstrand, har ett hus vid havet men bor till vardags i en by nära Alingsås
tillsammans med sin man Sören.
Liselotte är mycket uppskattad för sin livsnära förkunnelse, hon har en värmande och läkande ton i tal och skrift
Anmälan

Sommarveckor

×