Under tre dagar kan man se och handla mycket fint hantverk i Bryggan på Gullbrannagården. Här är några av utställarna som är med under hantverksmarknaden.

Öppettider för Hantverksmarknaden

Torsdag 21 juli 15.00-19.00
Fredag 22 juli 15.00-19.00
Lördag 23 juli 15.00-19.00   och efter kvällskonserten ca 20.30

EvaStinas KERAMIK
Här finner du bruksting, men även trädgårdsprydnader och figurer, allt i stengods, som är tätare och starkare än lergods, samt maskindiskbart.
Jag jobbar mycket med ljusa färger, med handmålade motiv och även dekaler, experimenterar gärna med kombinationer av olika glasyrer, helst på gränsen till det omöjliga. För den som önskar går det bra att besöka min verkstad efter ök. Tel 0703-101362.
Följ mig gärna på Instagram  @evastinas_keramik_torekov

  

Carina Nilsson, Båstad
Ljuskällan på Bjäre är ett litet stöperi med kurser i ljusstöpning samt blomsterbinderi. Butik finns med handstöpta ljus, inredning och blommor, stöper på beställning samt tar uppdrag som dekoratör på bröllop, födelsedagsfest, konfirmation, dop, student eller bara en vanlig fest där vi skapar stämningsfullt efter önskemål med blommor och ljus. läs mer här

Lena Maria, Jönköping
Att “se det stora i det lilla” är ett uttryck som presenterar Lena Marias konst väl. Född utan armar och bara ett och ett halvt ben utvecklade hon redan som barn det stora intresset att rita och måla. Hon målar mest med högerfoten men även med munnen ibland. Olja, Akyl och akvarell är de tekniker hon jobbar med och motiven är ofta blommor och natur.
Sedan 1990 har hon varit med i föreningen Mun- & Fotkonstnärerna. Tre gånger om året görs utskick i form av vårkort, julkort och kalender och brevet som medföljer är skrivet av Lena Maria, med pennan mellan tårna.
Som sångerska och föreläsare har hon hela världen som arbetsfält men det är framför allt i Asien och Japan hon blivit mest känd. För den svenska publiken var det framför allt efter tv-programmet ”Här är ditt liv” 2010 som hon blev ett väl etablerat namn. Vid sidan om sången och konsten jobbar Lena Maria som oberoende återförsäljare av Forevers högkvalitativa Aloe Vera-produkter.
Under hantverksdagarna har hon med sig sina tavlor, kort och CD och även Forevers Aloe Vera-sortiment.  Läs mer här
 

Maria Hortberg
Att ord kan betyda mycket har nog de flesta fått erfara, på ett eller annat sätt. Ord kan stötta, uppmuntra, beröra, vägleda och påminna. Dessa ord vill jag ta vara på. Jag gör smycken, inredningsdetaljer, förvaringsburkar, kort mm, med värdefulla ord eller texter.
Jag hämtar ofta inspiration från bibeln och från sångtexter med betydelsefulla budskap.
Till mina smycken använder jag polymerlera. Krokar och stift till örhängen är i sterlingsilver.
Ge bort som gåva, bär det själv eller låt det synas i ditt hem.
Låt dig bli påmind om det som känns viktigt, varje dag. Om ord som är värda att synas.
Jag finns på Instagram  @marybyhand_se och på Facebook @marybyhand
 

Marianne Classon , Dalsjöfors.
Har hållit på med hantverk i många år och jobbat som sömmerska. Syr trikåmössor till barn o vuxna. Syr också förkläden och gör lite smycken bla. Säljer via webbshoppen: www.bannorlunda.se. Slöjdmässor, lite torg och på Gammelgården

   

Monica Fasth, Fiskebäck Västra Göteborg.
Violinhantverk är min ateljé. Där syr, stickar och virkar jag praktiska saker att använda i vardagen. Accessoarerna tovade broscher, halsband och armband. Broschen ”Fantasi” hör till favoriterna, där jag får använda min kreativitet och skaparglädje. Jag använder även min brodyrmaskin för att ta fram roliga mönster på olika produkter som väskor, hjärtan m.m. Jag broderar även tavlor av kort som jag tagit eller fått på annat sätt. Titta gärna på Instagram 12Violin.

fasth-2  fasth  apor

Anna-Maj Christiansson, Västra Frölunda
Jag promenerar utmed våra, och några av våra grannländers stränder, plockar upp det som storm och vågor fört iland och återanvänder detta tillsammans med en och annan rostig skruv.

trä-hantverk

Evert Andersson
Jag har lång och gedigen utbildning och erfarenhet, efter att ha arbetat som möbelsnickare i 50 år. Jag tillverkar samtliga träprodukter med undantag för trätavlorna.  Samtliga produkter från Träbiten är tillverkade i massivt trä från noga utvalda träslag. Träbitens affärsidé är att tillverka flexibla träprodukter av högsta kvalitet. För att nämna ett exempel, alla pallar och stegar är ihopfällbara och möjliga att hänga upp på väggen. Hemsida, följ länken
cdhylla1   stegpallstor      stege3

Varmt välkommen till Hantverksmarknad i Bryggan på Gullbrannagården.

Sommarveckor

×