Skrivarkurs 31 juli – 2 augusti (söndag – tisdag)  

Längtar du efter att skriva eller har något att berätta, men vet inte hur du ska komma igång? Skriver du redan mycket, men känner att du behöver ny inspiration eller hjälp att utveckla ditt skrivande?
Varmt välkommen på en skrivarkurs för dig som vill väcka skrivlusten och hitta ditt språk!

Söndag – tisdag får du lära dig mer om skrivandets hantverk – som gestaltning, dramaturgi, struktur och berättarröst – av redaktören och journalisten Lina Mattebo. Hur gör du din text starkare och mer levande?

Genom kreativa skrivövningar och textsamtal får du möjlighet att hitta skrivglädjen, närma dig din egen berättelse och hitta de bästa skrivförutsättningarna. Vi inspireras främst av varandra, men också av kortare texter skrivna av etablerade författare.
Kursen passar både nya och lite mer vana skribenter.

Kursledare: Lina Mattebo

Lina Mattebo arbetar som redaktör, skribent och personlig skrivcoach i sitt eget företag. Hon är utbildad journalist, och har tidigare jobbat som redaktör på ett bokförlag och som reporter och redaktör på ett flertal tidningar och magasin.

Kurstider: Sön 14:00-17:00. Mån o Tis 10.00-13:00

Kostnad: 1 500 kr för tre kursdagar
Anmälan sker till Gullbrannagården 035-241 21 00 eller info@gullbrannagarden.se
(anmälan, begränsat antal deltagare)  Här kan du läsa mer om Lina Mattebo

Fotografera med mobilkamera 31 juli – 2 augusti (söndag – tisdag)  

Lär dig ta bättre bilder med kameran du alltid har i fickan. Lär dig knepen som proffsen använder om hur du hittar snyggt ljus och hur du ska komponera dina bilder för att ge dom det lilla extra.
I en tredagars-workshop varvar vi teori med praktik där målsättningen är att utvecklas och ha kul tillsammans.

Kurstider: Sön 14:00-17:00. Mån o Tis 10.00-13:00
Kostnad: 800 kr för tre kursdagar
Anmälan till Gullbrannagården 035-241 21 00 eller info@gullbrannagarden.se
(anmälan, begränsat antal deltagare)

Kursledare: Johan Lundén
Han har under flera år fotat och filmat åt bland annat Gullbrannagården. Du kan se lite av hans foton på hans Instagramkonto, se här

Målarkurs 31 juli – 2 augusti (söndag – tisdag)  

Kursledare: Åsa Borg
Kurstider: Kurstider: Sön 14:00-17:00. Mån o Tis 10.00-13:00 du är fri att disponera Läsarstugan fram till klockan 17.00 på dagarna.

Åsa Borg kommer från Skellefteå i Västerbotten, men bor sedan 1992 i Borås med sin familj. Hon har gått Sundsgårdens konstlinje samt Konstfacks bildlärarutbildning och varit verksam bildlärare sedan 1990-talet.
”Jag ser fram emot att hålla i målarkursen i sommar på Gullbrannagården, där jag delar med mig av tips i färg och form, men där du som deltagare får möjlighet, och tid till eget skapande i valfri färgteknik. Själv målar jag mest i akryl, sådant jag erfarit och vill uttrycka i färg.Det kommer att finnas lite stora akvarellpapper till försäljning, men annars medtager varje kursdeltagare sitt egna målarmaterial. Väl mött  i sommar”  /Åsa Borg.

Kostnad: 1200 kr för tre kursdagar exkl. material.
Anmälan sker till Gullbrannagården 035-241 21 00 eller info@gullbrannagarden.se
(anmälan har begränsat antal deltagare)

Sommarveckor

×