Varmt välkommen till goda samlingar!

  • Anmälan görs via länk vid önskat datum eller i Gullbrannagårdens reception. Begränsat antal platser
  • Priset är 130 kr och då ingår frukost eller en god smörgås samt kaffe och en liten kaka vid alla tillfällen

Tisdag 27 juni 21.00 Nattmacka för både män och kvinnor ”Att komma hem till sig själv”
”fd” Robinsondeltagaren Alexander med sin fru Karin  anmäla dig här
Med egna erfarenheter i kombination med mångåriga utbildningar inom missbruk & beroende, anhörigproblematik & medberoende berättar Alexander och Karin om hur ett liv kan se ut som är kantat av droger och dysfunktionella miljöer, men också vändningen som skapar hopp för många i liknande situation.

 

LÖRDAG 15 juli 9.00 Frukost för både män och kvinnor, ”Genom allt”
Peter Bernhardsson i ett samtal med Josefin och Samuel Gunnargård.
anmälan här


Josefin avslöjade maken Samuel när hon till slut tittade igenom hans mobil, och då rasade allt: “Själv tror man inte att man förändras så mycket när man är i det. Det är först efteråt jag har insett hur jag var och hur jag behandlade Josefin.”  Josefin och Samuel berättar om hur en relation kan gå sönder och bli hel igen.

Torsdag 20 juli kl.21.00 Nattmacka för både män och kvinnor, Alf B Svensson
”LEV LIVET DU LÄNGTAR EFTER” Så upptäcker du dina gåvor, vårdar dina relationer och får ett meningsfullt liv. anmälan här  


Alf B Svensson är legitimerad psykolog, författare och en mycket uppskattad föreläsare.  Han har mångårig erfarenhet som skolpsykolog.

Lördag 22 juli 9.00 Frukost för både män och kvinnor, Marcus Olson
”Är det bara jag!?” Att leva med gläjde och sorg samtidigt. Om konsten att våga omfamna sorgen i livet utan att tappa glädjen
anmälan här

Torsdag 27 juli kl.21.00  Nattmacka för både män och kvinnor, Lena Sundling, ”Mina stora möten med de små” anmälan här
Lena vill ta med dig på en resa genom tårar och skratt och uppleva möten hon har haft med människor.

Vi kommer att få lyssna på Lena Sundling som arbetat som förskollärare i många år. Hon har även arbetat som lärare på Högskolan inom förskollärarutbildningen och sedan drygt 6 år tillbaka arbetar hon som rektor inom förskolan.
Lena miste sina föräldrar när hon var barn, det har på många sätt påverkat hennes sätt att tänka om livet och respekten för barn och vuxna som hon möter. Alla har vi våra ryggsäckar som påverkar våra värderingar och handlingar. Lena vill ta dig med på en spännande resa denna kväll.

Lördag 29 juli
kl.9.00 
Frukost för både kvinnor och män , Edvard Wiberg ”Generationskrockar” anmälan här

Alla minns väl hur det var att vara ung? Jo, fast det är inte nu, som det var då. Faktum är att om du har fyllt 27 har du väldigt liten aning om hur det är att vara ung idag.
Låt oss ta med dig på en resa genom de generationer som idag möts på våra arbetsplatser och i våra församlingar. Hur kommunicerar vi? Vad värderar vi som viktigt? Hur vill vi mötas? Och är de unga så lata och illojala egentligen? Eller är det vi äldre som inte fattat vad som är viktigt på riktigt?
Edvard Wiberg tillhör arbetskollektivet We Are Mountain. 
We Are Mountain består av Edvard Wiberg, Josefine Arenius och Fredrik Wenell. Tillsammans skapar vi relevant innehåll till hjälp för arbetsgivare, grupper och alla som står i olika typer av ledarroller. Vi vill vara en drivkraft för att öka förståelse för kultur och generationsskillnader i vårt samhälle så vi kan dra nytta av våra olikheter. Vi tror på vikten av att odla en god kultur för både individer och organisationer att växa.
Vi är ett arbetskollektiv som består av en civilekonom med 15 års erfarenhet av organisation & projektledning, en doktor i religionsvetenskap, en föreläsare med 25 års erfarenhet och en samlad erfarenhet av närmare 100 år i ideell sektor. Vi vill bidra till att göra världen till en bättre plats med den kunskap och kompetens vi besitter.

Tisdag 1 augusti kl. 20.00 (obs tiden) Nattmacka för både män och kvinnor.  Simon Häggström ”Flickorna som sprang – om människohandelns bortglömda ansikte”, anmälan här (obs 150 kr/person)


Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad, Flickorna som sprang, I skuggan av sektor 5 och Systrarna och ensamheten. Han arbetar även som polisinspektör specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. Utifrån sina böcker kommer Simon att tala om den typen av sexhandel som många gånger glöms bort i vårt samhälle. Det handlar om hur unga tjejer och killar, oftast födda och uppvuxna i Sverige och med ett på ytan bra liv dras in i prostitutionens klor, om de män som hänsynslöst utnyttjar dem och om samhällets oförmåga att bekämpa denna problematik. Kom och lyssna på en ögonöppnande föreläsning där Simon ger oss en inblick in i en värld som få människor har någon kunskap om.
Vänligen observera att föredraget inte lämpar sig för barn.
Vänligen observera att föredraget inte får filmas eller spelas in.

×