Pressmeddelande från
Samverkansledningen i Jönköpings län

Information om trafikolyckan vid Gullbranna 2008-07-04
Strax efter klockan 19 på fredagen larmas polis, räddningstjänst och ambulans till en trafikolycka i Tönnersa i närheten av Gullbrannagården söder om Halmstad. En kollision hade skett mellan två personbilar. Räddningsstyrkan var snabbt på plats och påbörjade räddningsarbetet. I den ena bilen färdades fem ungdomar från Jönköpings kommun, i den andra en familj från Gislaved.

Två av ungdomarna från Jönköping har avlidit, två är svårt skadade och finns på sjukhus och en person har kunnat lämna sjukhuset. Kvinnan i Gislavedsfamiljen är skadad och finns på sjukhus, de andra personerna i bilen har inga fysiska skador.

Samtliga nära anhöriga till de drabbade ungdomarna har informerats under fredagskvällen och natten till lördag, krisstödsarbete pågår.

Jönköpingsungdomarna tillhörde olika församlingar och var på Gullbrannagården i samband med Gullbrannafestivalen som är en större musikfest. Respektive församling stödjer sin medlemmar med anledning av den allvarliga olyckan.

De två omkomna ungdomarna var elever på Per Brahe respektive Bäckadalsgymnasiet i Jönköping. Gymnasierna kommer att hållas öppna för en samling för skolkamrater och personal på måndag klockan 18:00.

Polisens, kommunens, och sjukvårdens gemensamma funktion för krisstöd har aktiverats.

Personer som behöver komma i kontakt för stöd kan kontakta länssjukhuset Ryhov 036-321000.

×