AA
”Alkoholism är en sjukdom som behandlas genom att vara nykter resten av livet. Det första jag fick lära mig hos AA var att vara nykter idag. Och på den vägen är det, säger Mats.”

”AA handlar om att alkoholister hjälper andra alkoholister att sluta dricka. Deltagaren följer ett självbehandlingsprogram i tolv steg. – Vi strävar efter själslig fulländning. Men vi är ju inte perfekta, vi är inga helgon utan människor, som försöker bli en liten bit bättre varje dag” säger Håkan som var en av helgens deltagare.

I början av september, från fredag kväll till söndag lunch,  har det varit samlingar där människor har delat med sig av sitt liv. Närmare 1000 personer när det var som mest på lördagens eftermiddagsmöte.
Det är på det sättet man behåller sin nykterhet och kan hjälpa andra människor . Dessa människor är hjältar i mina ögon. Många har nått livets botten, sin botten, och är på väg, jobbar med sina liv och sina relationer.

Har du aldrig varit på ett AA eller NA – möte, någon samling där man jobbar med 12-stegsprogrammet, försök att få va med. Det ger avtryck i ditt liv, jag lovar!

sinnesorbönen

Text: Ewa Bylander

×