Under två intensiva dagar var det utbildning för sommarens personal. ett 50-tal personer, de flesta ungdomar, jobbar allt ifrån 1 vecka till 8 veckor under sommaren. Hur sopar vi terassen, rengör toaletten, serverar salladen, ställer upp husvagnar och checkar in stuggäster var en liten del av det som togs upp under dagarna. Att känna till alla utrymmen, veta hur vi bemöter våra gäster och hur lönelappen fylls i var också med förstås. Och mycket mer…. Vi som jobbar året runt, känner oss trygga med gänget som vi kommer att jobba med i sommar, de ger både ny kraft och inspiration! På bilderna finns en del av personalen som kommer att jobba i sommar.

Under veckan som har gått sen vi hade utbildning har vi haft flera lite större konferenser. Bland annat länssjukhuset och försvarsmakten har gästat oss samt några lägerskolor. Förra helgen var det kalas, två 90-årskalas, samt Alvesta församling och Östergårds fritids.

Nu är det lördag morgon och dagen fylls av gäster från NA, Anonyma Narkomaner. Cirka 350 är övernattande gäster och lika många till kommer bara under dagen, men liter mer kommer på bloggen. Håll utkik!

Bloggen uppdaterad av, i text och bild: Ewa Bylander

×