De första anlände redan torsdagkväll och fredag förmiddag började det fylla på med fler gäster. Lördag morgon mullrade ett antal Harley Davidsson genom grinden, en del kvinnor kom i höga klackar, en del hade badtofflor och armarna var fulla av tatueringar.Det som förenar är :
”Vi har funnit ett sätt att leva utan att använda droger och vi delar gärna med oss till vem som helst för vilken droger är ett problem.”
Under lördagen var det mellan 800-900 gäster på gården och en dryg tredjedel bodde här hela helgen. När skeppet fylldes till bristningsgränsen på lördag kvällen och musiken drog på, kvinnan som varit nykter i 23 år fick en varm applåd och han som hade 22 år osv men varmaste applåderna fick dom som hade varit nyktra i 3 månader, 1 månad, 1 vecka och 1 dag!
Ni är mina hjältar! Arbetar i tolvstegsprogrammet, hjälper andra och har en ödmjuk hållning till livet och Era medmänniskor! (undertecknads kommentar)
Lördag kvällen slutade med ett stort raveparty i restaurangen, då fyllde öronpropparna sin funktion. Söndagen var det uppbrott och nu finns ett fåtal gäster kvar men under måndagen kommer det nya g

 Vad är Anonyma Narkomaner?

Anonyma Narkomaner definieras utifrån sina andliga principer som hittas i NA’s 12 steg, tradition och koncept.

Anonyma Narkomaner är en gemenskap eller förening av män och kvinnor för vilka droger blivit ett allvarligt problem, vi möts regelbundet för att hjälpa varandra att förbli drogfria och finna ett nytt sätt att leva utan droger.

Det mest centrala i Anonyma Narkomaner är NA-möten. I Sverige har vi runt 400 NA-möten i veckan, i världen ca 80 000. På dessa NA-möten får beroende världen över chansen att ta del av varandras styrka, hopp och erfarenhet av att leva drogfritt i NA’s program för tillfrisknande. Genom att träffas regelbundet odlar vi kontakter med andra drogfria beroende och vi kan på så sätt ta del av varandras erfarenheter av att leva drogfritt och finna ett nytt sätt att leva.

Det finns endast ett villkor för att bli medlem i Anonyma Narkomaner – En önskan att sluta använda. Anonyma Narkomaners program för tillfrisknande är öppet för alla beroende, eller de personer som tror sig ha problem med droger, det kostar därför inget att vara med i NA.

Anonyma Narkomaner har ingen koppling till andra föreningar eller institutioner och vår ekonomi baseras på bidrag från NA-grupper och distrikt samt vår litteratur som handlar om tillfrisknade i NA.

Vårt budskap är att en beroende, vilken beroende som helst, kan sluta använda droger, bli av med önskan att använda och finna ett nytt sätt att leva.    http://www.nasverige.org/

bloggen uppdaterad av och foto: Ewa Bylander

×