Lägergården eller baptisternas gård som det hette på 1950-talet, har haft många gäster upp genom åren. Lägergården har en del med sovrum och badrum, ett stort allrum och ett stort kök. Under höst, vinter och vår används Lägergården till grupper som har läger på Gullbrannagården, och på sommaren är det vandrarhem. Lägergårdens allrum och kök är också fritidsgård för byns ungdomar. Många tusen gäster och många års användande sätter sin prägel på byggnaden och nu var det på hög tid med en renovering.

Våren 2018 blev sovrum och badrum renoverade, och nu i maj 2019 är köket och de närliggande rummen kammaren och ett lite mellanrum renoverad. Det har blivit så fint! I köket finns nya kylar och frysar, nya ugnar, mikrovågsugnar och en stor diskmaskin har vi också fått plats till. Här är det bara att se fram till sköna frukoststunder, trevliga luncher och goda middagar – och så sätter du all disk in i diskmaskinen efteråt.

Med renoveringen blir det också ännu bättre för grupper som vill vara på Gullbrannagården och ha självhushåll. Lägergården är ett perfekt självhushållsalternativ och med 12 sovrum och 44 sängplatser finns det plats för många att bo här. Här går det att läsa ännu mer om Lägergården. 

/Aud, maj 2019

×