Han kom precis i rätt tid. En kvart senare hade vår fina träkyrka brunnit ner. Det är brandkårens bedömning vid inspektionen efter släckningsarbetet . Den andra februari, för en dryg månad sen, kom en av våra campare hem från dagens jobb. Han såg att ett ljus fladdrade i kyrkan och tänkte att det kanske var någon ljusstake kvar från jul. Men han valde att åka upp till kyrkan och upptäckte att det brann. Med pulversläckare och hjälp av ytterligare en från campingen, lyckades de begränsa branden och när brandkåren kom var den värsta faran över och de kunde eftersläcka.

Det som skadades var 2-3 bänkar ett  fönsterparti samt en del av väggen runt fönstret. Allt var rökskadat, även lilla salen, korridoren och Ankaret. Under fyra veckor sanerades allt och takbräder byttes ut och målades i samma fina blåa färg. Branden startades troligtvis i ett element under ett fönster i kyrksalen och branden fick fäste i en bänk och i väggen. Vid utredningen kom inget ytterligare fram, men branden är inte anlagd, det var det viktigaste!

I helgen användes kyrkan för första gången. Fönstret ska sättas på plats och den lite stickande lukten ska vädras ut, sen är allt klart. Allt är väl rengjort, ända upp i  nock. Undrar om det varit så rent någon gång sen 1972 då kyrkan byggdes.

Vi är djupt tacksamma för det rådiga ingripandet .

×