”Vårt främsta syfte är att hålla oss nyktra och hjälpa andra alkoholister att uppnå nykterhet”. från AA:s hemsida   http://www.aa.se/

700-800 personer har varit samlade under helgen för att ha sitt årliga konvent på Gullbrannagården. Det är AA, Anonyma Alkoholister, i Halmstad som är arrangörer och det är fjortonde gången det är på gården. Det är människor från alla samhällsklasser, män och kvinnor i alla åldrar. En del har 30 års nykterhet och en del har några dagar.
Många delar av sitt liv på de möten som är, både rädsla, ångest men också en glädje över ett nyktert liv. Ett helt liv. Varje möte avslutas med sinnesrobönen .

Har du aldrig varit på ett AA eller NA – möte, någon samling där man jobbar med 12-stegsprogrammet, försök att få vara med, det finns många ”öppna möten” där alla är välkomna.
Det ger avtryck i ditt liv, jag lovar!

Gud, ge mig sinnesro att acceptera
det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.


Strandmötet på lördagseftermiddagen är en höjdpunkt under helgen. Avslutningen med sinnesrobönen i en stor ring känns mäktigt.
(fotot nedan är taget för ett par år sedan)


Ta bort stödhjulen! Det sa Adam på lördagmorgonen. Adam är tre år och kände att stödhjulen var bara onödiga. Undertecknad kan intyga att han cyklade! Alldeles själv och utan stödhjulen. En glasspaus var dock lite skönt.
Bloggen uppdaterad av : Ewa Bylander

×