Det första jag fick lära mig hos AA var att vara nykter idag. Och på den vägen är det, säger Mats.”en av deltagarna i helgens AA konvent på Gullbrannagården.

 550 åt lunch under lördagen den 7 september och nästan lika många till kvällens middag. AA har sitt stora konvent på gården helgen 6-8 september, en fantastisk helg på många sätt och dessutom i strålande solsken. Det var 16:e gången som Tylögryppen i Halmstad arrangerar höstens AA-konvent. Drygt 800 personer var samlade som mest på lördagen och många har bott hela helgen på gården.

Från fredag kväll till söndag lunch har det varit samlingar där människor har delat med sig av sitt liv. Det är på det sättet de behåller sin nykterhet och kan hjälpa andra människor . Dessa människor är hjältar i mina ögon. Många har nått livets botten, sin botten, och är på väg, jobbar med sina liv och sina relationer.

Har du aldrig varit på ett AA eller NA – möte, någon samling där man jobbar med 12-stegsprogrammet, försök att få va med. Det ger avtryck i ditt liv, jag lovar!

Några kloka tankar möte i helgen:
”Tacksamhet mest i mitt liv så finns det inte plats för så mycket negativt”
”In Gud – Ut rädsla” ”Som du själv blivit hjälpt ska du hjälpa andra”

AA-konvent

Sinnesrobönen
Gud, ge mig sinnesro att acceptera
det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.
.
sinnesrobönen

Strandmötet på lördagseftermiddagen är en höjdpunkt under helgen. Avslutningen med sinnesrobönen i en stor ring känns mäktigt.
(fotot nedan är taget för ett par år sedan)
Bloggen uppdaterad av: Ewa Bylander

×