Det

Cirka 15 grader varmt är det på dagarna men känslan är ändå att hösten är här. Enligt SMHI är hösten den årstid när dygnsmedeltemperaturen är fallande och ligger mellan 0 och 10 grader och det infaller normalt första halvan i oktober månad i Halmstad. Men…. med stormvindarna och regnet som har varit denna veckan är känslan i allra högsta grad – hösten är här , oavsett SMHI:s definition.
Ett 60-tal från Växjö stift har konfererat under veckan några dagar samt Region Halland, Halmstad kommun och Willys. Som mest har lunch serverats till 175 personer under en dag. Helgen var fullbokad med många gäster och campare kommer både från Norge, Tyskland och en hel del svenskar.

Idag åkte vår sista sommarjobbare hem. Det var Anton Sundling som lämnade gården efter några månaders arbete i reception och butik. Det är fantastiskt att få arbete med ett gäng härliga ungdomar under sommaren, ger energi och tillför också kunskap till oss övriga som är här hela året. Behovet finns dock på helgerna då det kommer en del tillresande men även boende i närområdet arbetar. Kommande helg anländer Moa Näslund från Jönköping och Emelie Paulsson har bara 500 m för att komma på plats, likaså Rebecca Sellergren.

Badtunnorna har eldats upp vid flera tillfälle under veckan och det är många som har blivit rena. Från Högskolan i Halmstad har det varit flera  grupper som haft undervisning på dagarna och badat i badtunnorna på kvällarna. Under fredagen i ordningsställs gården för nya gäster som anländer till gården under kvällen och Mikael Fasth gör sig redo att vara helgansvarig.
bloggen uppdaterad av: Ewa Bylander                  foto: Anton Sundling (de två översta)

×