Från tidningen Dagen , Urban Thoms

”Under söndagen invigdes bas2013, ett tonårsläger med stolta anor. För sextonde året i rad är det Gullbrannagården utanför Halmstad som är värd.

Möte med John Ahlström

Svenska Alliansmissionens Unga har lägertraditioner som sträcker sig så långt tillbaka som 1927. Tonårslägret bas2013 är inte så gammalt, men har växt rejält sedan 1998 då det samlade 200 personer.

I år är 700 tonåringar och 300 unga och äldre ledare igång på Gullbrannagården. Under söndagens stora invigningsgudstjänst var den stora samlingslokalen Skeppet fullknökad. Och allra mest med ungdomar.

Att lägret heter bas har sin förklaring.

-Vi ledare hoppas att detta läger blir en plats där vi får lägga grunder i den kristna tron, ge en stabil punkt att utgå ifrån. Att alla deltagare på fredag får åka hem dit vi bok stärkta i tron, säger Andreas Joakimson, SAU, som är med och organiserar bas2013.

Under veckan blir det en rad utomhusaktiviteter och en hel del undervisning, till exempel ett bibelstudium om helade med Anders och Pia Gell och ett bibelstudium om lovsång med Rickard Sundström. En kväll blir det också konsert med DuoJag.

duojag

DuoJag lyssna gärna till ett klipp, följ länken

Njut av Andreas Joakimsons härliga bilder från lägret

Sen kväll vid grillen i XL-tältet. Muffinman-lek i BY1 Jeff kör studium i XL-tältet. Cirkus Mie! Final i fotbollsturneringen. Diskant Café med Jeff, Arvid och Felix. Världsklass!
×