Utställningar sommaren 2017

Vernissage med Andreas Joakimson  och Sara Sveder Midsommardagen kl. 14.00-19.00
Utställningen pågår från den 24 juni – 15 juli.

  
En fotoutställning utöver det vanliga. Andreas ställer ut tillsammans med sin syster Sara Sveder.

Andreas Joakimson
Jag bor i Kaxholmen norr om Huskvarna tillsammans med min familj. Till vardags arbetar jag som Ungdomskonsulent och Projektledare för Gullbrannafestivalen på SAU i Jönköping och frilansar som fotograf på fritiden.
Mitt fotograferande satte fart under gymnasiet och har sedan dess funnits med i livet. 1999 startade jag mitt fotoföretag och uppdragen har varit många och varierande. Jag försöker alltid ha kameran med och nära till hands.
Fotograferandet blir en ventil när man jobbar med andra projekt och jag önskar att mina bilder ska uppmuntra och förmedla frid och att man ska få upp ögonen för skapelsen. Mina bilder är ofta skapade utifrån en längtan, en idé som jag burit med mig och sedan förverkligat i rätt stund. Det ska bli mycket roligt att ställa ut på Gullbrannagården i sommar tillsammans med min storasyster Sara. Det kommer bli olika sorters naturmotiv där många är kopplade till kustlandskapet.
http://joakimson.se  https://www.instagram.com/andreasjoakimson/

Sara Sveder, Månsarp
Jag har alltid haft ett behov av att skapa och älskar olika estetiska uttryck. På sista tiden har det handlat om fotografering. Det har blivit en passion, en ventil och ett sätt att tanka energi. I naturen känner jag mig nära Skaparen och ofta ”talar” mina bilder till mig. Därför kombinerar jag gärna mina foton med en text eller ett ord, vilket ger ytterligare en dimension. Det kvadratiska formatet kommer ifrån att jag är en flitig ”instagrammare” (följ gärna mig på @sarasveder). Jag kallar mig inte fotograf och jag har en väldigt enkel kamera, men för mig handlar det mycket om att fånga ljuset, det enkla nära mig och framförallt i naturen.
På sommaren har jag även en ”sommarhobby”; att gjuta betong. Min favorit är mina småhus som kan dekorera trädgården men kan även skapa ett stilleben inne. Även ljusstakarna är användbara och lättplacerade. Varje trädgård behöver även ett fågelbad, eller hur?!
Detta är min första erfarenhet av att ställa ut i ett sådant här sammanhang, vilket känns oerhört spännande. Välkommen!

Vernissage med  Lotta Backman söndag 16 juli kl. 14.00-18.00
Lotta Backman är sedan början av 80-talet yrkesverksam konstnär och har visat sina verk på en lång rad utställningar på gallerier, museer och i konsthallar i Sverige och runt om i världen. Sommarens utställning på Gullbrannagården blir hennes tredje i ordningen och den här gången ligger fokuset mycket på akvarell, men hon visar också en hel del måleri och grafik.

Utställningen pågår i Bäckasalen 16 juli – 4 augusti.