Utställningar sommaren 2018

Vernissage med Lotta Alverlin och Karin Nordbring Midsommardagen kl. 14.00-19.00
Utställningen pågår från den 23 juni – 14 juli

Karin Nordbring, Göteborg

Skapandet ger mig glädje, energi och utmaning. Färg, form och skapande har alltid varit centralt i mitt liv på olika sätt. Ständigt på jakt efter ett intressant motiv som jag får lust och utmaning att tolka med akvarellfärgens och akvarellpapprets oändliga möjligheter.
Motiven dyker upp där jag rör mig i vardagen, ledig tid, resor. Naturen är en stor inspirationskälla men jag har även en stor förkärlek för hus. Ibland är det härligt att och släppa loss färger, penslar och inspiration i något abstrakt.
Jag söker efter ett uttryck en sorts känsla i bilden. Akvarellfärg upplever jag kan skapa stämningar – ljuset är centralt för mig.

    

Lotta Alverlin. Göteborg

Med Västkusten och Göteborg som bas ger vardagen mig en fantastisk möjlighet att fota vackra vyer och unika landskap. Jag tycker om att fota en stämning och att skapa koncept, collage mm utifrån mina foton.
Det senaste året har kameran fokuserats mer på blommor och det är fantastiskt att se årets skiftningar i naturen.
Jag började att fota min omgivning för ca 10 år sedan i samband med att jag bloggade på Signes Vind. Högskolekurser i visuell kommunikation och bildhantering har utvecklat mig mer.
Det är en spännande utmaning att skapa den rätta känslan i ett foto och jag hoppas genom mina bilder kunna förmedla ett värmande budskap.

 

Vernissage med Helan Grännö söndag 15 juli kl. 14.00-19.00
Utställningen pågår i Bäckasalen 15 juli – 1 augusti Helena bor i Hovslätt, Jönköping

Jag har alltid tyckt om att på något sätt uttrycka mig i bild och form. Gick för längesedan estetisk linje på Mullsjö fhs där intresset växte och jag fick chans att upptäcka olika tekniker att förmedla bilder.
Jag är mycket ute i skog och mark och då är alltid kameran med. Vill gärna förmedla en stillhet och ro med mina bilder.
Jobbar även med akryl och akvarell.