Frukostar, sommarnätter och nattmackor 2018

Tisdag 26 juni 21.00
Nattmacka för både män och kvinnor 

”De vi ville bli” – att sträcka sig vidare, leta upp hoppet och våga finnas till.
Britta Hermansson, pastor & författare

Om att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir.
Britta Hermansson tror länge att hon finns till för att hennes storebror Sven är död. Han drunknade i ett dike en vårdag mindre än ett år innan hon föddes. Men det pratar de aldrig om där hemma. Fast sorgen finns där ändå, blir hennes första språk.
Sorgen över att leva istället för någon annan höll på suga ut all glädje ur Britta Hermanssons liv under många år. Men nu har hon bestämt sig för att ta sig vidare. Behöver hitta livet, glädjen och lusten att finnas. Kunna sätta ord på tystnaden och sorgen.
Britta delar med sig av modet att sträcka sig vidare, hoppas på hoppet och våga tro. Det går att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir. Sorgen är Britta Hermanssons första språk, men behöver inte bli det sista.
Med sitt djup, sin lekfullhet, värme och humor sätter hon ord på livet och lockar alltid fram nyfikenhet och lägger en matta av förtröstan och tillit hos mottagaren.


Torsdag 12 juli 21.00
Nattmacka för män
”När man måste vara två”
Från OS till hemmaplan. I sanden och i sängen. Relationer, helt enkelt. (Pst! Oss män emellan!)
Peter Bernhardsson, regional kyrkoledare och pastor med 100 vigslar.
Ulric Svensson, förbundskapten och coach för par i två OS, tre VM, sex EM


Lördag 14 juli 9.00

Kvinnofrukost

Från hjärta till hjärta,  Elisabeth Broberg

Jag är 52 år. Jag har en funktionsnedsättning, utvecklingsstörning.
Min uppväxt var annorlunda. Jag växte upp på barnhem och gick i särskola.
Idag jobbar jag som föreläsare i Borås. Jag har en tro på Jesus, det gör att jag har fått känna mig värdefull och viktig.
Jag kommer att prata om mitt liv utifrån temat från hjärta till hjärta. Har du ett hjärta för oss som har funktionsnedsättning?/Elisabeth

Torsdag 19 juli 21.00
Nattmacka för män 

”Va, kan man vara biolog och tro på Gud?”  Göran Schmidt

Slumpen och naturens lagar – är det nog för att förklara livets mångfald?
– Absolut inte menar Göran Schmidt, kristen biolog och kemiingenjör. Göran är vetenskaplig evolutionskritiker och debattör och anser att Bibelns skapelseberättelse är långt mer trovärdig än materialismens.
Göran Schmidt kommer från Göteborg. Han är civilingenjör i kemiteknik och gymnasielärare i biologi, kemi och matematik med 15 års erfarenhet av skolledning. Numera är han verksam som skribent, bloggare och föredragshållare inom området naturvetenskap och tro. Han är bibeltroende kristen och evolutionskritiker och ordförande i föreningen Genesis som arbetar med skapelsefrågorna utifrån bibliska och naturvetenskapliga perspektiv. Du kan läsa mer på www.gschmidt.se


Lördag 21 juli 9.00

Kvinnofrukost 

”Lyckliga dagar,  Lena Maria

Livet blir aldrig som man tänkt sig – det kan bli bättre! Lena Maria är mångkonstnären som inte lämnar någon oberörd. 20 år gammal blev hon känd genom SVTs dokumentär ”Målet i sikte”. Lena Maria föddes 1968 utan armar och med vänster ben hälften så långt som det högra normala benet. Trots dessa förutsättningar har hon bl.a. tagit två VM-guld med världsrekord i simning, gjort ca 70 turnéer som sångerska i Asien, gett ut ca 50 CD/DVD, blivit erkänd konstnär i Mun- & Fotkonstnärerna och blivit Manga figur i Japan.
I Januari 2008 fick Lena Maria ta emot medaljen av 8:e storleken av Hans Majestät Konungen, med Kungahusets motivering; ”För framstående gärning som artist och idrottskvinna samt som förebild för människor inom och utom Sverige”.  I Juni 2017 gifte hon sig med Patrik och tog efternamnet Vendelius.
I föreläsningen ”Lyckliga dagar” delar Lena Maria med sig av sina erfarenheter, anekdoter och berättelser från sitt liv. Med utgångspunkten att vi alla är unika med olika talanger och kvaliteter smittar hon sin omgivning att våga vara sig själv och se de möjligheter vi har. Ett inspirerande och nära möte som berör alla som får ta del av Lena Marias historia.

Torsdag 26 juli 21.00

Nattmacka för män

”En blick från Nordkorea”
  
Sven-Erik Johansson har varit i Nordkorea – 70 gånger och är svensken med unik inblick i världens mest slutna land. Men trots att han har varit i Nordkorea omkring 70 gånger har han aldrig blivit hembjuden till någon. – En gång fick jag en kram av en vän ute på ett torg. Det var fantastiskt. Det har aldrig hänt förut, berättar han.Första gånge n Sven-Erik Johansson reste till Nordkorea var 1999. Målet var att utveckla det svårt eftersatta jordbruket. Sedan dess har han kanske blivit den svensk som varit mest i Nordkorea. I början var han där långa perioder, flera månader i sträck. Att intresset för Nordkorea har ökat har han sett med egna ögon. I alla fall i huvudstaden.

Lördag 28 juli 9.00
Frukost för både män och kvinnor 

”Bakom varje fönster bor ett hjärta,  Soheila Fors

Hon växte upp som adelsflicka i Iran, blev gerillasoldat, gifte sig mot familjens vilja, misshandlades, mötte Gud, gifte sig med en svensk man, byggde upp Tehusrörelsen och Sveriges största boende för människor utsatta för hedersvåld. Hon skrev en bok om sitt liv som är den mest utlånade boken i svenska bibliotek. Hon är en väl anlitad föreläsare och nu besöker hon Gullbrannagården!
Kom och lyssna till denna modiga och inspirerande kvinna, som är en röst för dem som inte har en röst. Soheila delar personligt från sitt liv.

Tisdag 31 juli 21.00
Nattmacka för både män och kvinnor,
Anmälan görs här
”Människohandel – vår tids slavhandel” Simon Häggström, Kriminalinspektör

Kriminalinspektör Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag och Nattstad. Han arbetar som polis specialiserad på människohandel för sexuella ändamål i Människohandelsgruppen vid Nationella Operativa Avdelningen (tidigare Rikskriminalpolisen).
Utifrån sina böcker talar Simon om de människor som han och hans kollegor möter: bland annat om alla de män som köper kvinnor, om hänsynslösa människohandlare som driver sin verksamhet i Stockholms undre värld, om det stora antalet kvinnor som förs in och ut ur Sverige varje år för att säljas i lägenheter och på hotellrum och om dessa människors drömmar om ett bättre liv.
Kom och lyssna på när Simon berättar om och ger oss inblick in i en värld som få människor har någon kunskap om.

Varmt välkommen!
Anmälan görs via länk vid önskat datum eller i Gullbrannagårdens reception.
Begränsat antal platser.
Priset är 120 kr och då ingår frukost eller en god smörgås vid alla tillfälle samt kaffe och kaka.