Frukostar, sommarnätter och nattmackor

Uppdatering av programmet sker kontinuerligt så titta in med jämna mellanrum.

Tisdag 27 juni 21.00
Nattmacka för både män och kvinnor,
anmälan
”De vi är och de vi ville bli – om hopp och begränsningar” Britta Hermansson

Pastor, författare, föreläsare och samtalsledare, listan kan göras lång över denna uppskattade kvinna med ursprung i lilla Nås i Dalarna. Med sitt djup, sin lekfullhet, värme och humor sätter hon ord på livet och lockar alltid fram nyfikenhet och lägger en matta av förtröstan och tillit hos mottagaren.


Torsdag 13 juli 21.00

Nattmacka för män, anmälan
’In God We Trust’ – om tro och Trump i USA? Kjell O. Lejon

Kjell, sommarboende i Gullbranna, är professor vid Linköpings universitet och verksam som högskolerektor vid Johannelunds Teologiska Högskola i Uppsala. Han har under flera år varit gästprofessor i USA och där föreläst vid en lång rad universitet, men även i Finland, Tyskland, England, Irland, Qatar och Kina. Kjell har en förmåga att på ett enkelt och inspirerande sätt tala så även den som är oinsatt i olika frågor blir intresserad!


Lördag 15 juli 9.00

Kvinnofrukost,
anmälan
”Ur Skärvorna  – från krossade bilder till nytt liv” med Johanna Bjurenstedt
 
Det blev musik av det som jag trodde var slutet.
Det är en lördag i september. Jag står hemma i mitt kök på Donsö och bakar bullar. Mitt i bullbaket, inom loppet av en sekund faller jag ner i ett svart hål, som där och då upplevs inte ha någon botten.
Efter någon månad har jag fortfarande inte nått fast mark och jag förstår inte hur jag skall kunna fortsätta leva i en verklighet som inte längre känns igen. Allt har blivit helt meningslöst, svindlande och totalt okontrollerbart. Universum svajar och jag kan inte begripa hur något eller någon överhuvudtaget kan existera, ännu mindre vad jag gör här, på jorden, mitt i universum. Gud finns du, på riktigt och i så fall vem är du? Samtidigt som frågan ekar fylls jag av skuld. Får jag känna meningslöshet, jag som har allt?
Där, mitt i bottenlösheten börjar jag ana Gud. En aning som blir till en begynnande relation och tillit. Mina föreställningar om Gud börjar monteras ned och mitt i denna nedmontering börjar en ny bild träda fram. En bild som sakta börjar kunna urskiljas och som gör att mina fötter har något att ställa sig på.
I januari 2013 skriver jag min första sång och efter ett tag ytterligare några. År 2015 ger jag ut min första skiva och i en dryg timma delar jag min berättelse utifrån texterna och musiken på skivan, samt ytterligare nyskrivet material.     Min önskan – att förmedla hopp & bekräfta tro.”

 

Onsdag 19 juli 21.00
Sommarnatt för kvinnor,
anmälan
”Ett liv värt att leva” Gunilla Ludvigsson


Gunilla berättar om sin lillebror Andreas som har Down Syndrom. Hon tar med oss på en resa genom livets mörka dalar, ljusa höjder, skratt & glädje – allt med hoppet som bärkraft och livet i centrum!


Torsdag 20 juli 21.00

Nattmacka för män, anmälan
”Ibland är det lika svårt att segla i stark medvind som i motvind,
att hantera med och motgångar i livet” Marcus Olson
markusolsson-300x197
Marcus Olson är prästen från Göteborg som helst jobbar utanför kyrkans väggar. Han är anstaltspräst, krogpräst och frilansande och möter folk i vardagen och på krogen. Själv säger han ” Jag vill förmedla hopp till hopplösa människor.”  Marcus predikningar fångar både unga som gamla och han har en unik förmåga att tala rätt in i hjärtat och både utmana och uppmuntra.


Torsdag 27 juli 21.00
Nattmacka för män,
anmälan 
”DC-3:an, Hammarskjöld och Kebnekaise”
Sven E Hammarberg , En haveriutredare och stridspilot berättar

Vad hände egentligen med DC-3:an som ryssarna sköt ner 1952? Blev Dag Hammarskjöld mördad? Varför kraschade den norska Herculesen på Sveriges högsta berg? Sven E Hammarberg har varit med i ett flertal utredningar, och förmedlar de erfarenheter som kunnat dras från äldre och nyare flygolyckor.
Han arbetade under 20 år i Flygvapnet som stridsflygare och flygingenjör, och flög både Jaktviggen och Gripen. Numera är han specialutredare och organisationskonsult. Sven är också en engagerad talare inom ELM, Evangelisk Luthersk Mission

Lördag 29 juli 9.00
Kvinnofrukost,
anmälan
”Psykisk ohälsa är inget som varken drabbad eller anhörig väljer” Karin Alnervik
Karin är för många gäster på Gullbrannagården känd som Grodan på Kullaget. Under många år var familjen Alnervik, tillsammans med vänner, gårdsgäng
vecka 30. En vecka där nästan lika många vuxna som barn var med på kullaget på förmiddagarna.
Karin har tillsammans med sin man, drivit tre förskolor i Jönköping, HallonEtt. De har blivit månadens Jönköpingsbor och rest mycket runt i Sverige och föreläst. Karin har varit lektor i pedagogik på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping.
Psykisk ohälsa har historiskt omgärdats med mycket skam och inget som skulle pratas om.  Men personen som drabbats av psykisk ohälsa har inte valt det och inte heller den familj som finns nära. Denna förmiddag berättar Karin personligt om att vara nära anhörig och hur det kommit att påverka hennes liv.

Tisdag 1 augusti 20.00
Nattmacka för både män och kvinnor, anmälan
”Att adoptera dig själv” Hanna Möllås
Självbild, självförtroende, självkänsla. Dessa ord handlar om att Adoptera sig själv. Det kan även kallas för att omfamna sig själv eller att bli vän med sig själv. Oavsett hur vi benämner tar föreläsningen upp hur vi kan må bra i våra relationer till oss själva och andra. Hanna Möllås, terapeut och sexolog filosoferar utifrån sin kommande bok om hur vi kan bli sams med vår dåtid, nutid och framtid. Att adoptera sig själv innebär att få vara stolt över sin egen berättelse, i glädje och i sorg. Detta hjälper oss att bli mer tillfreds med livet.


Hanna är barnmorska, sexolog och vidareutbildad inom teologi och religionsvetenskap. Hon är föreläsare på Högskolan i Jönköping, driver samtalsmottagning och studerar till psykoterapeut. Hanna är en kvinna som sprider glädje och ger hopp.

Varmt välkommen!
Anmälan till Gullbrannagårdens receptionen, 035-241 21 00 eller receptionen@gullbrannagarden.se
Begränsat antal deltagare   Priset är 120 kr och då ingår frukost eller en god smörgås vid alla tillfälle samt kaffe och kaka.