Gospel, storstädning och recept !

Vi har hunnit avverka 2 veckor av det nya året här på Gullbranna och är i full gång med det
dagliga arbetet !
Hallandslängan storstädas med hjälp av kökets personal under ledning av Anita, Maivor gör
kollning av boende och just idag diskas allt porslin från stugorna i vår stora maskin.
Under helgen som gått har vi haft besök av Askim Gospel, en kör på ca 35pers som övat in
lite nytt material. Riktigt skönsjungande kör som det varit en fröjd att få höra genom vikväggen
i matsalen.  Besök gärna deras hemsida och lyssna på dom  askimgospel.se

Anna-Karin har jobbat hela helgen med att se till att gästerna trivs och få fram maten till rätt tillfällen !

Grekisk färsbiff med ugnsrostad potatis, halstrade grönsaker och en paprikasås !

På söndagen passade också Verksamhetsgruppen i Laholms församlingsgemenskap på att träffas
över en god lunch och planera hela vårens gudstjänstprogram !

Maivor fixar kollning…

Stefan ville gärna vara med på en bild….

…. där blev det en extra rengöring av stora kokgrytan !

Vi vill också så här i januarikylan (just nu -4 grader) passa på att bjuda er på ett recept på vår
goda och populära morotskaka !  Baka och njut !

Morotskaka

Sats till ett bleck

6 ägg                                                       36 ägg
6 dl socker                                             3,6 l socker
6 dl vetemjöl                                         3,6 l vetemjöl
3 tsk bikarbonat                                  6 msk bikarbonat
3 tsk bakpulver                                    6 msk bakpulver
3 tsk vaniljsocker                                 6 msk vaniljsocker
3 tsk kanel                                             6 msk kanel
3 dl olja                                                  1,8 l olja
9 dl rivna morötter                             5,4 l rivna morötter

Vispa ägg och socker pösigt. Övriga ingredienser tillsätts och blandas.
Smeten hälls i bleck med bakplåtspapper och gräddas 175 grader ca 35 min.

Glasyr:

600 gr philadelfia ost
300 gr mjukt margarin
1,8 l florsocker
10 tsk vaniljsocker